Aktiviteter i Sirdal

Sirdal har over hundre ulike sportsklatringsruter, ørret og bekkerøyefiske, golf, kanoutleie og tilrettelagte løyper for sykkel, vandring og og ski.

Sirdals hjemmeside

 sirdal.no

Vandring i Sirdalsheiane

I Sirdal finner du et variert og vakkert turterreng. Guideboken "Vandring i Sirdalsheiane inkl. Kjerag og Sirdal's Seven Summits!" gir grundig beskrivelse av de mest populære løypene med kart, høydeprofil, GPS-koordinater samt veipunkter. I tillegg kan du lese om geologi, dyre- og planteliv. Som ekstra motivasjon for store og små fjellgeiter, er det lagd et poengsamlingssystem med premiering!

Golf

En flott 9-hulls golfbane ligger idyllisk til på Kvæven. Elva Sira bukter seg gjennom golfanlegget og Hilleknuten (1209 m) kneiser stolt i nord. Banen er betjent på dagtid, ellers selvbetjening. 

Tlf: 38 37 19 00

Minigolf

På Haugen Hytteutleie og Camping finner du en 9-hulls minigolfbane.

Tlf: 38 37 12 83

Guidede turer

I sommersesongen kan du bli med på guidede turer på Sirdalsvatnet, i Tonstad Kraftverk og Sirdal Fjellmuseum.

Klatring

Sirdal har en rekke klatrefjell boltet for deg som liker å drive med sportsklatring. De tre største er i Hunnedalen (Planet Ø, Auto 2000 og Lorten), i Sirekrok, og på Liland (Crazy Creek). Her finnes over hundre ruter å velge mellom, av ulike vanskelighetsgrader. 

Fiske

I Sirdal er det hundrevis av fiskevann og elver, og du velger selv om du vil fiske nær veg, eller ta turen langt til fjells. Nyt eksempelvis ørret- og bekkerøyefiske i fine naturomgivelser. Fiskekort må løses. Har du ikke med eget utstyr, kan dette leies på Kvæven Informasjonssenter. 

Kano- og kajakkturer

Sirdal har utallige vann og elver hvor det er flott å padle i kano eller kajakk.

 • Suleskard Fjellsenter - kanoutleie   
  Tlf: 38 71 11 13
 • Haugen Hytteutleie og Camping - kano- og kajakkutleie   
  Tlf: 38 37 12 83
 • Aktiv Villmark Opplevelser - kanoutleie   
  Tlf: 38 37 18 62
 • Lindeland Naturpark og camping - kanoutleie   
  Tlf: 92 41 91 42

Sykling

Sirdal har flere anleggsveier med asfalt, disse er perfekte sykkelruter i vakker og variert landskap. Veiene er minimalt trafikkerte og tar deg rett inn i naturen. 

Ådneram - Svartevatn
Turen begynner lett langs vakre Flatstølåni som bukter seg rolig ned dalstrøket. Videre er terrenget noe mer kupert med fosser som sildrer ned fra fjellsidene. Omtrent halvveis kommer du inn i SVR landskapsvernområde, og om du ikke mister pusten av det flotte landskapet, gjør du nok det når får øye på den majestetiske Svartevannsdammen.  Distanse: t/r 30 kilometer

Haugen - Hegrefoss

Denne sykkelruten begynner bratt, men etter ca to kilometer flater veien ut, og du sykler langs livlige vassdrag og flere idylliske småvann. Du vil passere Instestøl naturreservat. Ett par små stølshus er å se, ellers er her nærmestuberørt natur på alle kanter. I det du tar fatt på den siste stigningen opp mot Hegrefoss, kan det hende du får en fornemmelse av å være alene i verden. Distanse: t/r 22 kilometer 

Sykler leier du hos Suleskard Fjellsenter på tlf. 38 37 11 13, eller Haugen Hytteutleie og Camping på tlf. 38 37 12 83

Sirdal Ullstove

På Sirdal Ullstove har du muligheten til å kjøpe deg flotte, lokalehusflidsprodukter. Her finner du alt fra vevde løpere og veggtepper, strikkede ullgensere og votter, tova kunstverk, figurer, øredobber, hjemmelagede lys og saueskinn.

På loftet finner du et lite gårdsmuseum med flere hundre bruksgjenstander fra svunnet tid. Åpent i perioden juni-august.

Booking
E-post: fnetland@online.no 
Tlf: 92 41 91 42 

 

Bestill overnatting og transport nå

Laveste pris garanteres av BookNorway.

 • Hytter og feriehus
  Søk blant mer enn 2500 hytter og feriehus.
 • Hoteller
  Søk etter hotell i hele Norge.
 • Fly
  Søk blant alle flyvninger i Norge.
 • Leiebil 
  Søk etter leiebil og sammenlign priser på alle norske reisemål.