Turforslag i Sirdal

Sirdal er et perfekt sted å avholde baseferie. Lysefjorden, Kjerag, Preikestolen, Suleskarvegen, Landa og Byrkjedalstunet er noen av turene du kan ta.

Sirdals hjemmeside

 sirdal.no

Lysefjorden

Lysefjorden skiller seg ut fra de andre norske fjordene med all sin villskap. Fjorden er smal, og fjellene langs store deler av fjorden er opp til 1000 meter høye. På en guidet båttur inn fjorden vil du kunne se både Preikestolen og Kjerag. Veien fra Sirdal til Lysebotn (del av Suleskarvegen) er en attraksjon i seg selv. Ørneredet panoramarestaurant seg fast i fjellene, og gir deg flott utsikt over Lysebotn og Lysefjorden.

Preikestolen

Preikestolen er en kjent fjellformasjon. Toppen er helt flat og er hele 25x25 meter i flateinnhold. Den ligger 600 meter opp i fjellsiden fra Lysefjorden. Turistforeningen har merket løype fra Prekestolhytten hit. Det er imidlertid en gammel legende som sier at den dagen sju brødre gifter seg med sju søstre i Lysefjorden, da faller Preikestolen ned og forårsaker en flodbølge.

Kjerag

Kjerag med Kjeragbolten har de siste tiårene blitt et like populært fotturmål som Preikestolen. Turistforeningen har merket løype frem til Kjeragbolten, en stor stein som sitter klemt mellom to vertikale fjellvegger på over 1000 meter. Kjerag har også blitt svært populært sted for å drive med basehopping. Turen til Kjerag starter ved Ørneredet restaurant.

Landa

Landa er Norges eneste og eldste rekonstruerte forhistoriske landsby(tidsperiode ca 1500 år f.kr. til ca 600 år e. kr). Landsbyen finner du på Forsandmoen i Rogaland, i sommermånedene kan du få både omvisning og delta på ulike aktiviteter.

Byrkjedalstunet

Opprinnelig var Byrkjedalstunet et ysteri, senere lysstøyperi. I nyere tid har det blitt bygget en egen restaurant hvor det kun serveres tradisjonell norsk mat, en souvenirbutikk, et hotellkompleks som er kopi av et tun på 1800-tallet, samt en stor fjellhall til konsert og bankett bruk.

Gloppedalsura som er Nord-Europas største fjellur ligger like i nærheten. Under den 2. verdenskrig fungerte Gloppedalsura som gjemmested og god dekning under flyangrep.