Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
Interior Baly fish market Interior Baly fish market Guests at Lindesnes Havhotell restaurant
Interior Baly fish market Guests at Lindesnes Havhotell restaurant
Credits
Baly fish market, Lindesnes.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet
Campaign
Partner

Smaken av Sørlandet

Lokale råvarer og lokal matkultur er stikkord for spennende matopplevelser på Sørlandet. De siste årene har bevisstheten økt rundt lokale mattradisjoner og råvarer fra havet og innlandet på Sørlandet har fått en fremtredende plass på mange menyer. 

Flere råvareprodusenter, foredlere og restauranter har gått sammen om å lage Sørlandets Matmanifest. Bedriftene forplikter seg til å servere lokal mat fra lokale råvarer. 

Se etter #SpisSørlandet logoen i menyen når du er på restaurantbesøk hos medlemmene i Sørlandsk Matmanifest. 

A young man showing some food wich you can by at Lindesnes lighthouse.
Lindesnes Fyr
Peder Austrud©Visit Sørlandet
Seafood
Sjømat fra Sørlandet
Fiskeeksperten Reinhartsen
Sheep
Setesdal
Hutchinson & Høibo, Visit Sørlandet
Children with tomatoes
Avigo Grønnmat
Avigo Grønnmat
Ad

Hos disse bedriftene får du lokal mat på menyen

Click to activate

Utsalgssteder og produsenter av lokal mat og drikke fra Sørlandet

Maten du får servert på Sørlandets restauranter og spisesteder produseres eller videreforedles lokalt. Bønder, fiskere og små og store bedrifter i landsdelen sørger for råvarer av ypperste kvalitet. Ofte leverer disse kun direkte til restauranten, men noen steder kan du også kjøpe maten direkte. 

Matfestivaler på Sørlandet

Det er mange matfestivaler på Sørlandet med Skalldyrfestivalen i Mandal i spissen, lokal mat og drikke er sterkt representert hos de fleste. I både Kristiansand og Mandal arrangeres hvert år "Spis for 100" der restaurantene lokker sørlendingene ut ved å tilby en rekke velsmakende retter til 100 kroner.
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad