Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
To personer padler kajakk midt i Ålesund på Vestlandet
Bypadling i Ålesund.
Photo: Fred Jonny Hammerø / Møre og Romsdal fylke

Topp 10 kystbyer i Norge

Opplev nordlyset i Tromsø, dra på øyhopping i Haugesund eller spis deg gjennom Bergen. Utforsk de mest populære kystbyene på Visitnorway.com.

 1. Bergen

 2. Bergen er kanskje en storby i norsk skala, men stemningen minner mer om den du finner i en sjarmerende småby. Ta del i den bergenske livsstilen, og beveg deg i historiske omgivelser langs Bryggen, en berømt attraksjon som står på UNESCOs verdensarvliste. Her venter en duft av saltvann og lokal mat fra de mange restaurantene langs sjøkanten.

  Men Bergen tilbyr mer enn bare bølgeskvulp og kulinariske opplevelser. Norges nest største by er også kjent for De syv fjell som rager rundt byen, de mange kulturarrangementene i sentrum, og ikke minst musikkstjernene Kygo og Alan Walker, som for lengst har blitt kjent utenfor Norges grenser.

  Utforsk kysten utenfor Bergen

 3. Tromsø

 4. Tromsø er stedet for deg som vil oppleve nordlyset, speide etter hval på sjøsafari eller sette tennene i sjømat hentet rett fra det kalde og rene havet. Kystbyen ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen og er Nord-Norges største by.

  Tromsø er et reisemål for de eventyrlystne og byr på mange muligheter for fiske, vandring, hundeslede-turer og kajakkpadling. Fra slutten av mai til slutten av juli kan du gjøre alle disse aktivitetene døgnet rundt, takket være midnattssolen.

  Finn ting å gjøre langs Tromsøkysten

 5. Stavanger

 6. Med over 170 trehus, en rekke hvite sandstrender og pittoreske fjorder, er Stavanger et reisemål som passer til utflukter med både familie, kjæreste og venner. Byen er blant Norges største, men har likevel et kompakt sentrum som enkelt kan utforskes til fots. Det er lite som slår en avslappende spasertur langs de smale brusteinsgatene som slynger seg elegant mellom trehusene.

  Ta en lunsjpause eller et blinkskudd i Øvre Holegate, hvor du finner flere fascinerende hus i alle regnbuens farger. Og hvis du ønsker deg et fotomotiv av den mer oppsiktsvekkende sorten, kan du for eksempel snøre på deg noen ordentlige tursko og bestige den verdensberømte Preikestolen, som rager 604 meter over Lysefjorden.

  Høydepunkter langs kysten utenfor Stavanger

 7. Ålesund

 8. Det er neppe en tilfeldighet at Ålesund og Sunnmøre er blant de mest besøkte områdene i Norge. Jugendbyen dekker flere øyer og strekker seg helt ut i Atlanterhavet. De varierte omgivelsene gjør Ålesund til et utmerket utgangspunkt for en aktiv ferie i regionen.

  Ålesund er byen der fjell og fjord møter hav. Lurer du på hvordan det ser ut fra oven? Gå opp de 418 trappetrinnene til Aksla utsiktspunkt og bli belønnet med en panoramautsikt som kan ta pusten fra de fleste.

  Aktiviteter og attraksjoner langs kysten utenfor Ålesund

 9. Kristiansand

 10. Denne kystperlen tiltrekker seg nordmenn fra hele landet som er på utkikk etter sommerdager og barnevennlige aktiviteter. Kristiansand omtales ofte som «Barnas by» og tilbyr en rekke spennende attraksjoner for hele familien. Høydepunktet for mange små er ofte Dyreparken, der man får hilse på både eksotiske dyr og velkjente eventyrskikkelser.

  I bykjernen kan man enkelt forflytte seg til fots og oppleve den berømte sørlandsidyllen med alt som hører til, som hvite trehus, bløte konsonanter og kulinariske opplevelser langs sjøen. Og hvis du ønsker å kjøle deg ned etter en lang dag i sola, er det heldigvis alltid en strand eller en hyggelig badeplass i nærheten.

  Finn ting å gjøre i Kristiansand

 11. Bodø

 12. Den største byen i Nordland ligger på en halvøy omgitt av røff sjø, majestetiske fjell og mektige Saltstraumen. Med Bodø som base kan du velge og vrake i opplevelser under midnattssolen. Her kan du vandre til Rønvikfjellet eller Børvasstindan midt på natten og oppleve det rødgule skimmeret som dekker det arktiske landskapet.

  Bodø er også bare en båttur unna både Moskenes i Lofoten og Kjerringøy, hvor du kan besøke norskekystens best bevarte handelssted. Og er du heldig, får du følge av havørn på båtturen over fjorden. Bodø har den største tettheten av havørn i verden.

  Finn ting å gjøre langs Bodøkysten

 13. Fredrikstad

 14. Denne koselige kystperlen er et av de beste stedene å oppleve en varm norsk sommerdag. Bli med de lokale ned til brygga i Fredrikstad og ta en iskald utepils i den stekende sola.

  Gamlebyen i Fredrikstad er også verdt et besøk. Ta en spasertur blant historiske bygninger som ble laget etter det såkalte «gammelnederlandske befestningssystem», eller besøk et av de spennende museene du finner her.

  Aktiviteter og attraksjoner i Fredrikstad

 15. Kirkenes

 16. Den lille byen Kirkenes, som ligger nær den russiske grensen i nord, betraktes som Barentsregionens hovedstad. Kirkenes’ ideelle beliggenhet gjør byen til et eldorado for eventyrlystne turister. Her kan du oppleve havfiske av ypperste klasse og hale ombord både torsk, kveite, steinbit og kongekrabber av vesentlig størrelse.

  Kirkenes Snøhotell er et av områdets mest populære turistattraksjoner. Ved hjelp av snø og is bygges hotellet opp fra bunnen hvert eneste år og holder åpent fra desember til april. Det er naturligvis litt kaldere enn i et vanlig hotell, men oppholdet vil du ikke glemme.

  Finn ting å gjøre i Kirkenes

 17. Haugesund

 18. For dem som er på utkikk etter en ekte vikingopplevelse, er Haugesund stedet å besøke. I flere tusen år var Haugalandet sete for noen av de mektigste høvdingene og kongene i Norge. Reis 1 000 år tilbake i tid på vikinggården på Karmøy og utforsk gamle gravhauger og bautasteiner.

  Karmøy er bare en av mange idylliske øyer utenfor Haugesund. Om våren og sommeren kan du dra på øyhopping i regionen og oppleve de små kystsamfunnene på nært hold. Film- eller jazzentusiaster bør også besøke Den norske filmfestivalen og Sildajazz, som begge arrangeres i august.

  Opplev Haugesund og Haugalandet fra havet