Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
To personer padler kajakk i fjorden utenfor Ålesund
Ålesund_X.
Photo: Fred Jonny Hammerø / Møre og Romsdal fylke

Topp 10 kystbyer i Norge

Campaign
Partner

Opplev nordlyset i Tromsø, dra på øyhopping i Haugesund eller spis deg gjennom Bergen. Utforsk de mest populære kystbyene på Visitnorway.com.

 1. Bergen

 2. Bergen er kanskje en storby i norsk skala, men stemningen minner mer om den du finner i en sjarmerende småby. Ta del i den bergenske livsstilen, og beveg deg i historiske omgivelser langs Bryggen, en berømt attraksjon som står på UNESCOs verdensarvliste. Her venter en duft av saltvann og lokal mat fra de mange restaurantene langs sjøkanten.

  Men Bergen tilbyr mer enn bare bølgeskvulp og kulinariske opplevelser. Norges nest største by er også kjent for De syv fjell som rager rundt byen, de mange kulturarrangementene i sentrum, og ikke minst musikkstjernene Kygo og Alan Walker, som for lengst har blitt kjent utenfor Norges grenser.

  Utforsk kysten utenfor Bergen

 3. Tromsø

 4. Tromsø er stedet for deg som vil oppleve nordlyset, speide etter hval på sjøsafari eller sette tennene i sjømat hentet rett fra det kalde og rene havet. Kystbyen ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen og er Nord-Norges største by.

  Tromsø er et reisemål for de eventyrlystne og byr på mange muligheter for fiske, vandring, hundeslede-turer og kajakkpadling. Fra slutten av mai til slutten av juli kan du gjøre alle disse aktivitetene døgnet rundt, takket være midnattssolen.

  Finn ting å gjøre langs Tromsøkysten

 5. Stavanger

 6. Med over 170 trehus, en rekke hvite sandstrender og pittoreske fjorder, er Stavanger et reisemål som passer til utflukter med både familie, kjæreste og venner. Byen er blant Norges største, men har likevel et kompakt sentrum som enkelt kan utforskes til fots. Det er lite som slår en avslappende spasertur langs de smale brusteinsgatene som slynger seg elegant mellom trehusene.

  Ta en lunsjpause eller et blinkskudd i Øvre Holegate, hvor du finner flere fascinerende hus i alle regnbuens farger. Og hvis du ønsker deg et fotomotiv av den mer oppsiktsvekkende sorten, kan du for eksempel snøre på deg noen ordentlige tursko og bestige den verdensberømte Preikestolen, som rager 604 meter over Lysefjorden.

  Høydepunkter langs kysten utenfor Stavanger

 7. Ålesund

 8. Det er neppe en tilfeldighet at Ålesund og Sunnmøre er blant de mest besøkte områdene i Norge. Jugendbyen dekker flere øyer og strekker seg helt ut i Atlanterhavet. De varierte omgivelsene gjør Ålesund til et utmerket utgangspunkt for en aktiv ferie i regionen.

  Ålesund er byen der fjell og fjord møter hav. Lurer du på hvordan det ser ut fra oven? Gå opp de 418 trappetrinnene til Aksla utsiktspunkt og bli belønnet med en panoramautsikt som kan ta pusten fra de fleste.

  Aktiviteter og attraksjoner langs kysten utenfor Ålesund

 9. Kristiansand

 10. Denne kystperlen tiltrekker seg nordmenn fra hele landet som er på utkikk etter sommerdager og barnevennlige aktiviteter. Kristiansand omtales ofte som «Barnas by» og tilbyr en rekke spennende attraksjoner for hele familien. Høydepunktet for mange små er ofte Dyreparken, der man får hilse på både eksotiske dyr og velkjente eventyrskikkelser.

  I bykjernen kan man enkelt forflytte seg til fots og oppleve den berømte sørlandsidyllen med alt som hører til, som hvite trehus, bløte konsonanter og kulinariske opplevelser langs sjøen. Og hvis du ønsker å kjøle deg ned etter en lang dag i sola, er det heldigvis alltid en strand eller en hyggelig badeplass i nærheten.

  Finn ting å gjøre i Kristiansand