VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The mighty musk ox
Dovrefjell-Sunndalsfjella.
Photo: Oppdal Safari
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Safari med og uten fare

Safari handler om å komme tett på dyr, å se dyrene i sitt naturlige område og gjerne også få tatt noen flotte bilder av dem.

I Trøndelag lever vi tett på naturen, og dermed også i stor grad tett på dyr. På en safari kommer du noen ganger tett på dyrene uten at de engang vet at du er der.

Andre ganger vet de i aller høyeste grad at du er til stede, og holder sitt eget ”show” for deg.

Havørn med fisk i klørne
Flatanger.
Photo: Svein Wik
Moose
Bessaker.
Photo: Andrè Michel
Familie i et utkikkstårn der de speider etter bjørn
Lierne.
Photo: Rober Selfors
"Ørnemannen" med måker på hodet
Flatanger.
Photo: Ole Martin Dahle


Mektig moskus

En av de mest eksklusive formene for safari du kan være med på i Trøndelag er moskussafari. Dovre sør for Oppdal er en av de få stedene i verden hvor du kan komme tett på moskusen.

Med sine nær 200 kilo og en hastighet på 60 kilometer i timen, er ikke dette et dyr du oppsøker på egen hånd. Bra er det da at du kan være med dyktige guider opp i fjellet hele sommerhalvåret, som vet både hvordan spor etter moskus ser ut, og hvor de som oftest er å se.

Har du godt fotoutstyr kan du få noen fantastiske blinkskudd av disse mektige dyrene.

Musk ox fight in Dovrefjell, with Oppdal Safari

Moskus i kamp, med Oppdal Safari

Elgen – skogens konge

Et annet dyr som særlig utlendingene synes det er eksotisk å se er elgen. Skogens konge holder til i et stort antall skogområder i Trøndelag, og blir du med på en safari for å se etter elg, vil du kanskje først og fremst bli overrasket over hvor stor elgoksen kan være. Også her gjelder det å være forsiktig, og ikke legge i vei ut i skogen uten å ha med deg noen som vet hvordan elgen oppfører seg og hvor den typisk er å treffe.

 

Flere dyr til lands og til vanns

En noe mer spesiell form for safari er ekornsafari. De små, søte dyrene har en oppførsel som mange finner morsom, og derfor er dette en safariform som blir mer og mer populær.

Er dyr som ikke er fullt så søtt, men desto mer mektig, er bjørnen. I Lierne finnes det flere bjørneeksperter som tar deg med ut i skogen for å vise deg spor etter bjørnen. Her finnes også et eget bjørnetårn, hvor du kan klatre opp og speide (fungerer best med kikkert) etter bjørn i området, som er et av de mest bjørnerike i hele Norge.

Enkelte steder på kysten finnes også sel, og de små lekende dyrene er spesielt populære safariobjekter blant barnefamilier. Vanligvis holder også havørna til i samme område, så en safari fra for eksempel øya Frøya kan gi dobbel glede i form av både ørn- og selsafari.

Mange hobbyfotografer (inkludert familiefedre med utstyrsfetisj) har for alvor blitt bitt av fotobasillen på safari i Trøndelag. Dyremangfoldet er stort, og guidene gjør alltid sitt ytterste for at du skal få en spennende opplevelse, med nærbilder av dyret og en opplevelse av hvordan det oppfører seg i sitt naturlige miljø.

Ørnemannen og ørna

Har du ikke hørt om Ole Martin Dahle har du kanskje hørt om ”Ørnemannen” fra Flatanger? I flere år har Dahle levd av å ta med fotografer fra hele verden ut i båt for å se havørn, et av de mest majestetiske dyrene vi har i naturen. Fuglene vet at de får fisk når Ørnemannen kommer med båten sin, og med et vingespenn på nærmere tre meter seiler de ned og plukker opp maten. Mang en naturfotograf har tatt sine beste ørnebilder nettopp her.

"Ørnemannen" med måker på hodet

I flere år har Dahle levd av å ta med fotografer fra hele verden ut i båt for å se havørn, et av de mest majestetiske dyrene vi har i naturen.

Dra på safari!

Your Recently Viewed Pages