VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Disney’s Frozen
Disney’s Frozen.
Photo: Disney
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

La det gååå

Visste du at flere scener i Disney-filmen "Frost" er inspirert av folk og attraksjoner i Trøndelag?

Det var i mars 2012 at et team fra mediegiganten Disney var på en rundreise i Norge. Målet med turen var å finne inspirasjon til den nye familiefilmen Frozen, eller Frost, som den heter på norsk.

 

Frost fra Røros

På Røros var Disney på besøk hos Rørosrein, hvor de lot seg inspirere av både dyr og folk. Disney-teamet fikk se hva slags utstyr som brukes når Rørosrein bedriver reinkjøring, og Magne Eggen Haugom viste også fram en del tradisjonell vinterbekledning, som vadmelstrøye og skallesko.

Reinsdyret Sven og fjellfareren Kristoff har klare trekk herfra. Vinterlandskap likt det du finner rundt Røros er også med i filmen.

 

Frost fra Trondheim

Trondheim ble også besøkt på Disneys rundreise. Det som kommer tydeligst fram når det gjelder Trondheims-elementer i filmen, er innsiden av Nidarosdomen, men også elementer av Stiftsgården er med.

Andre norgesreferanser i familiefilmen fra Disney er norske fjorder, stavkirker, vikingskip, Bryggen i Bergen, troll som snakker norsk og en handelsmann som selger lutefisk.

Handlingen i Frost

Når en trolldom forhekser et kongedømme til evig vinter, bestemmer den uredde optimisten Anna seg for å legge ut på en episk reise for å finne sin søster Elsa, Snødronningen, og sette en stopper for hennes iskalde forbannelse. Med seg på reisen har hun den erfarne fjellfareren Kristoff og hans gode venn, reinsdyret Sven.

På reisen gjennom dal og over fjell i ett landskap som minner om Norge, møter de mystiske troll og en fantastisk morsom snømann som heter Olaf.

Det er magiske tilstander på hver en fjelltopp og de må sammen kjempe mot de iskalde elementene for å redde kongeriket fra evig forbannelse.

I løpet av norgesoppholdet, som regissørene har beskrevet som «overveldende», var de innom både Røros og Trondheim, og flere attraksjoner herfra er med i filmen. En av karakterene er til og med inspirert av en trønder som hadde besøk av delegasjonen.

The character of Kristoff was influenced by the Sami people in Røros.

Reinsdyret Sven og fjellfareren Kristoff er inspirert av Rørosrein på Røros.

Andre populære filmer fra Disney 

Disneykonsernet leverer storfilmer stort sett hvert år. Filmene vises over hele verden og ses av flere millioner barn og voksne. Noen av suksessene de har kommet med de senere årene er Løvenes Konge, Toy Story, Mulan, Jungelboken og Alice i Eventyrland. Håpet er at Frozen skal bli noe som i framtiden blir omtalt som en Disney-klassiker.

Besøk attraksjonene som Frost er inspirert av

Your Recently Viewed Pages