Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Opplev spektakulære Leka, Weekend/kortferie - pakke

Kortferier langs Kystriksveien
Den sagnomsuste øya Leka på Namdalskysten er kåret til Norges geologiske nasjonalmonument og kan by på en av landets vakreste og mest spesielle sykkelturer til jordas indre, vandring på historiske stier i Skei Utvalgte Kulturlandskap, og guiding i den berømte Solsemhula. Velkommen til en opplevelsesrik reise med mye god mat og opplevelser på Norges mest spektakulære øy – Leka !
Turopplegg og booking

Sted: Rørvik/Leka
Sesong: Juli
Antall dager: 3 dager
Mulige startdager: Fredag / Mandag / Onsdag
Antall personer: Minimum 2 personer.

Pris: Fra kr. 3055,- per person. Pris beregnet ut fra overnatting i Lavvo. Ved fullt belegg benyttes annen overnatting. Dette vil det bli informert om. 

Prisen inkluderer (helgepakke): 2 overnattinger på Leka*, sykkelutleie 2 dager. Kveldsmat (fredag), frokost og matpakke (lør), 5-retters  middag lørdag, frokost og matpakke (søn). Guiding i Solsemhula Lørdag og guiding på Skeisnesset på Søndag. 
* Ved fly til/fra Rørvik, så vil det være naturlig å overnatte også søndag - mandag, og ta morgenflyet fra Rørvik.

Prisene inkluderer (ukespakke - start mandag eller onsdag):  2 overnattinger på Leka, sykkelutleie 2 dager. Kveldsmat ankomstdag, frokost og matpakke dag 2, 3-retters  middag dag 2, frokost og matpakke dag 3. Guiding i Solsemhula dag 2 . 
Prisene er ikke inkludert hurtigbåttransport eller fly til/fra Rørvik.

Tansport/bestillingshjelp: Les mer om transportmulighetene til Leka her. Trenger du hjelp til bestilling - ta kontakt på 473 59 190.

Bestill fly til Rørvik

Les mer om pakken her

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Hva i all verden ?

Hva i all verden tenker du, der du står og ser ut over et landskap i gråsteinsgrått, rødt og gult. Historien om Lekas geologi starter for over 500 millioner år siden, og inneholder kontinenter som kolliderer og en øy som blir bikket over på siden. På en slik måte at du i dag på Leka kan gå fra jordas indre og følge lagene oppover i havbunnsskorpa. Det er ikke mange steder du kan i verden !

Leka er i grunnen vanskelig å beskrive med ord, øya må oppleves. Og det er nettopp det du skal de neste dagene. 

Kort program helg (last ned detaljert program inkludert ukeprogram):

Fredag (kveld): Ankomst Skei, med mottakelse på infosenteret.

Lørdag:
Sykkeltur Leka Rundt med mange muligheter
Mulighet for besøk Vestre (kafè og galleri)
Guiding i Solsemhula (14-16)
5-retters middag på Lekamøya Spiseri

Søndag: Guida vandring i Skei Utvalgte Kulturlandskap

Les mer om pakken her.

Høydepunkter

Bo godt og spis godt !

Høydepunktene står i kø på denne turen, og da er det selvfølgelig viktig at både overnatting og servering står i stil med opplevelsene og naturen ! Velkommen til Greta og Bjørns univers på Leka. Sengene er som på hotell – i store Lavvoer og ekte Glamping ! Frokost, matpakker med lokalmat og 5-retters er inkludert i pakken.

Lørdag (dag 2)

Denne dagen skal du oppleve en av Norges flotteste sykkelturer i et landskap du knapt kan forestille deg. Etter en bedre frokost er det på tide å sette seg på sykkelsetet og ta turen rundt øya (28 km). Med deg på turen får du Lekamøyas matpakke og turbeskrivelse. Første stopp er på kafe/galleriet på «Vestre» før turen opp i Solsemhula starter (kl. 14).

Søndag (dag 3)

Denne dagen skal du få oppdage Skeisnesset og Skei Utvalgte Kulturlandskap. Her slynger tilrettelagte stier seg utover kystlyngheiene, mellom gravrøyser og utkikkspunkter. Du hele 5 turstier, og over 20 informasjonstavler og spor etter mennesker fra steinalder til nåtid, med blant annet stienaldertufter og mektige gravrøyser, geologiløype, familieløype, rikt planteliv og åpen steinhytte.

kl. 12 denne dagen blir det en spennende guidet vandring på Skeisnesset. Med på turen får du selvfølgelig Lekamøyas matpakke. NB: Denne aktiviteten er kun tilgjengelig søndager i jula - dvs som del av weekendpakke. Men Skeisnesset er en flott opplevelse også utren guide !

Vil du ha mer ?

Leka kan by på 50 merkede vandreturer og 18 merkede padleløyper. Fra Leka kan du faktisk bare sette deg på hurtigbåten og hoppe fra høydepunkt til høydepunkt nedover Namdalskysten (PS: Ta med deg sykkelen - da trenger du ikke andre transportmidler)