Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Opplev spektakulære Leka, 4 dager

Kortferie og sykkelopplevelser langs Kystriksveien
Den sagnomsuste øya Leka på Namdalskysten er kåret til Norges geologiske nasjonalmonument og kan by på en av landets vakreste og mest spesielle sykkelturer, 50 merkede vandreturer i et magisk landskap, og Norges første merkede padleruter. Velkommen til en unik kortferie-opplevelse med masse frisk luft og god mat.
Turopplegg og booking

Bestill fly til Rørvik

Bestill pakken her

Sted: Rørvik/Leka
Sesong: Mai - August
Antall dager: 4 dager
Mulige startdager: Søndag, mandag, onsdag, fredag
Antall personer: Minimum 2 personer.

Turopplegg helg:
Fredag: Fly Oslo - Rørvik med ankomst kl. 1330. Ettermiddagsbåt til Leka.
Lørdag: Leka rundt på sykkel.
Søndag: Vandring eller kajakk på Leka
Mandag: Morgenbåt Leka - Rørvik. 09.10: Avgang med fly til Oslo 
Transportmiddel underveis: Hurtigbåten Foldafjord og egen sykkel. 

Pris: Fra kr. 3575,- per person.*

Prisen inkluderer: 3 overnattinger på Leka, sykkelutleie 2 dager, middag ankomstdag. Prisene er ikke inkludert hurtigbåttransport eller fly til/fra Rørvik.
Valgfrie tillegg: Middag dag 2 og 3, niste med på sykkeltur, guiding i Solsemhula under sykkeltur. 

* Pris beregnet ut fra overnatting i dobbeltrom.

Hva i all verden ?

Hva i all verden tenker du, der du står og ser ut over et landskap i gråsteinsgrått, rødt og gult. Historien om Lekas geologi starter for over 500 millioner år siden, og inneholder kontinenter som kolliderer og en øy som blir bikket over på siden. På en slik måte at du i dag på Leka kan gå fra jordas indre og følge lagene oppover i havbunnsskorpa. Det er ikke mange steder du kan i verden !

Leka er i grunnen vanskelig å beskrive med ord, øya må oppleves. Og det er nettopp det du skal de neste dagene. 

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Dag 1: Rørvik - Leka

Velkommen til Leka

Båten til Leka går om ettermiddagen fra Rørvik sentrum, så etter å ha reist inn fra flyplassen har du litt tid i Rørvik. Den tida bør du blant annet bruke i Kystkulturmuseet Norveg sine utstillinger. Her blir du kjent med norsk kystkultur og kystnæring gjennom utstillinger og historiske vandringer i hovedmuseet, Berggården gamle handelssted og andre gamle bygninger i Rørvik. Vi anbefaler en liten matbit før dere drar videre - middag blir ikke før etter ankomst Leka - i 19-20-tida.

Ca kl. 17.30 går dere ombord i Hurtigbåten Foldafjord, som setter kursen nordover mot Leka. Turen tar ca en times tid gjennom Viknas skjærgård. På kaia på Skei møtes dere av vertskapet, som tar dere med til overnatting og middag på Lekamøya Spiseri. På Lekamøya kan dere bo eksotisk i store Lavvoer med hotellstandard (Glamping), men det er også muligheter for overnatting i høystandardhytter i denne pakken. 

Dag 2: Leka rundt på sykkel

Leka rundt på sykkel

Etter en god frokost setter du deg på sykkelen og er klar for turen rundt Leka. Turen er en lettsyklet rundtur på 26 kilometer med mange høydepunkter underveis. Kart og materiell blir utlevert, og du kan bestille (eller ordne selv) nistepakke til turen. Skei Kulturtun som leier ut sykler har barnsykler, herre/dame - sykler og EL sykler. 

Guiding i Solsemhula

For å få mest mulig ut av sykkelturen rundt Leka har vi lagt opp til enda et høydepunkt i denne pakken - Guiding i Solsemhula. Hulemaleriene i Solsemhula var de første som ble funnet i Nord Europa (1912), og dere blir tatt med inn til bergkunsten og historiene rundt denne av en lokal guide. 

Landskapet endrer seg

Det er først etter at du har lagt Solsem bak deg at landskapet virkelig endrer seg foran deg, og du sykler "inn i geologien". Det er muligheter for flere korte turer inn i landskapet underveis - blant annet til Støypet.

Dag 3: Vandring på Leka

Vandring på Leka

De fleste som har vært på Leka angrer på at de ikke satte av mer tid til å gå turer. Med over 50 merkede turløyper er det nok å ta av, og mange høydepunkter. Vi kan hjelpe til med å finne den rette turen for deg, men nevner noen høydepunkter:

Som heldagstur anbefaler vi blant annet Herlaugsløypa - rundtur i Lekafjellene , og vi anbefaler en tur ut i det geologiske landskapet på vestsiden av øya - f.eks "Støypet" eller "Vandring til jordas indre - Moho". Et annet flott turområde på Leka er Skeisnesset. Her finner du hele 5 turstier, over 20 informasjonstavler, og spor etter mennesker fra steinalder til nåtid.Vi har laget en samleside om vandring på visitleka.no

Kajakk på Leka

Leka kan presentere Norges første merkede padleruter, ferdig med materiell og gradering på vanskelighetsgrad. Her finnes det flere spennende ruter å velge mellom - både enkle og mer krevende ruter. Å kombinere en dag med både vandring og kajakk må være den optimale naturopplevelse ! Kajakkutleie og turer med guide er mulig på Leka. 

Dag 4 - hjemreise

Hjemreisen starter tidlig om morgenen med Foldafjord tilbake til Rørvik, direkte til flyplassen - og fly hjem. Alternativt fortsette reisen med nye opplevelser - f.eks med dette turforslaget.