Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Kortferie og langweekend langs Kystriksveien
Bli med på en reise inn i kystkulturen og øyriket på Namdalskysten. På denne innholdsrike kortferieturen får dere oppleve det gamle handelsstedet på Abelvær, og det største fiskeværet sør for Lofoten - Sør Gjæslingan. Vær forberedt på freske øyhopp med hurtigbåten Foldafjord, masse sjøluft, god mat, og spennende kysthistorie.
Sør-Gjæslingan
Sør-Gjæslingan.
Photo: Terje Rakke
Turopplegg og booking

Bestill fly til Rørvik

Bestill pakken her

Sesong: Mai - August
Sted: Rørvik
Antall dager: Fredag - mandag (4 dager). 
Antall personer: Minimum 2 personer.

Turopplegg:
Fredag: Fly Oslo - Rørvik med ankomst kl. 1330. Sykkeltur til Abelvær
Lørdag: Abelvær, tilbake med hurtigbåt til Rørvik.
Søndag: Dagstur til fiskeværet Sør - Gjæslingan fra Rørvik
Mandag: 09.10: Avgang med fly til Oslo 
Transportmiddel underveis: Hurtigbåten Foldafjord og egen sykkel.

Pris: Fra kr. 3400,- per person.*

Prisen inkluderer: 3 overnattinger Abelvær/Rørvik, sykkelutleie 3 dager, middag Abelvær gård. Prisene er ikke inkludert hurtigbåttransport mellom øyene, eller fly til/fra Rørvik.

* Pris beregnet ut fra overnatting i dobbeltrom.

Velkommen til kystbyen Rørvik og øyriket Vikna

Kystbyen Rørvik er utgangspunktet for denne reisen, en reise som inkluderer både vakker kystnatur, men også spennende kysthistorie.

Fra du ankommer Rørvik tar det ikke lang tid før du sitter på sykkelen og er på vei mot første mål på reisen - ned til Abelvær Gård. Å starte fredag ettermiddag med en fresk sykkeltur gjennom vakkert landskap for så å bli belønnet middag på Abelvær - det er ingen dum start på helga. 

Bestill pakken her.

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Dag 1: Rørvik - Abelvær

Velkommen til Abelvær

På Abelvær drev familien Brandtzæg handel, fisketilvirkning, notbruk, fraktefartøyer og gårdsdrift fra 1802. Man hadde plikt til å motta reisende, og hadde rett til å skjenke vin og brennevin fra 1804. Familien Brandzæg eide på også på et tidspunkt fiskeværet på Sør-Gjæslingan, som dere skal besøke senere på turen.

I dag er det Birger Brandtzæg som ønsker deg velkommen til overnatting og bespisning i historiske omgivelser, og som kan fortelle den spennende historien om fiskeværene på Namdalskysten. 

Ikke bare er Abelvær et av de vakreste små stedene på Namdalskysten, her finner dere blant annet to av Namdalskystens fineste strender, flere turmuligheter, og mulighet for aktiviteter.

Dag 2: Abelvær - Rørvik

Abelvær. Bare ta det med ro og nyte naturen

Du har selv valget. Sove ut og nyte en god frokost, vandre litt i strandkanten og utforske nærområdet, og bare ta livet helt med ro ..

.. eller bli med ut i kajakk

På Abelvær kan du være med på 4 timers kajakktur med Christian på Explore Ytre Namdal. Turen går i øyene rundt Abelvær, her finner du mange holmer og skjær, kritthvite sandstrender og rikt fugleliv.

.. eller hopp til enda en øy

En annen flott aktivitet for de aktive er å ta morgenbåten ned til øya Jøa litt lenger sør og sykle den flotte turen Jøa rundt på sykkel. Returen går litt senere på dagen tilbake til Rørvik. 

Se forøvrig kart over området i denne brosjyren. 

Abelvær til Rørvik

Transporten tilbake til Rørvik går med hurtigbåten på ettermiddagen. Etter ankomst Rørvik innlosjeres dere på Kysthotellet Rørvik.

Norveg - et av Kyst-Norges mest spektakulære landemerker

Bli kjent med norsk kystkultur og kystnæring gjennom utstillinger og historiske vandringer i Norveg, Berggården gamle handelssted og andre gamle bygninger i Rørvik. 

Museet ble grunnlagt i 1975 og ble da basert på samlingen til lokalhistorikeren Paul Woxeng. I løpet av sommersesongen kan du bl.a. oppleve vandreteateret "Rørvik anno 1909", båttur ut til et visningsanlegg for laks og ut til det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan. Restaurant Norveg står plantet i havet – i matfatet der mennesker har hentet sin føde gjennom 11.000 år. Menyen i Restaurant Norveg er basert på lokale råvarer. 

Dag 3: Dagstur til Fiskeværet Sør-Gjæslingan

Dagstur til fiskeværet på Sør-Gjæslingan

Det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan ble fredet som kulturmiljø i 2010. Sør-Gjæslingan er en gruppe småøyer ut mot havstykket Folla, 5 mil sørvest for Rørvik. I sin tid var dette et av de største og viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Flere tusen fiskere var samlet her i sesongen.

Hver Søndag i sommersesongen kan en bli med på dagstur fra Rørvik til Sør-Gjæslingan og oppleve et autentisk fiskevær der ikke mye er endret siden det var drift her ute. Les mer om Sør-Gjæslingan her.

Båten til Sør-Gjæslingan går kl. 11.15 fra Rørvik, og returnerer kl. 14.45.