Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Opplev Skreifestivalen i Rørvik 29. - 31. mars

Weekendpakke med freske kystopplevelser
Ta turen nordover til Rørvik og opplev kystkulturfestivalen Skreifestivalen. I tillegg til ramsalt sjø og fantastisk natur gir vi deg et tettpakket program som inkluderer båttur til fiskeværet Vandsøya.
Opplev Skreifestivalen !
Bli med til fiskemottaket Vandsøya under Skreifestivalen.
Photo: Steinar Johansen / Rørvik Fisk

Hvert år skjer et under ...

En gang i året skjer det et under ! Da kommer den elskovssyke skreien fra Barentshavet til Viknaværene og Rørvik. Bli med og opplev underet - velkommen til mat- og kystkulturfestivalen Skreifestivalen i  mars.
Skreifestivalen er for de som vil hygge seg i maritimt miljø, ta del i kystkulturen gjennom ulike arrangement, og – ikke minst – nyte nasjonalkosten fersk skrei, lever og rogn. Her er mange høydepunkt.
Se hele programmet for Skreifestivalen.

Fredag - båttur til Vandsøya

Tenk deg at du haster gjennom bygatene med billarm og eksos rundt deg. 3 timer senere er du på vei med båt ut i Viknaøyene til et fiskevær som heter Vandsøya. Her får du møte fiskerne på fiskemottaket og "Feskhandlar Pettersen", og kjenne på atmosfæren i fiskarheimen "Sverresborg". Vi som har vært her glemmer aldri denne turen !

Etter båtturen innlosjeres dere på Kysthotellet i Rørvik. 

Lørdag - fiskarbondens marked og mange aktiviteter

På Fiskarbondens marked selger blant annet Rørvik Fisk fersk skrei, lever og rogn til kostpris. Her er det mulig å gjøre et skikkelig kupp. Møt lokale – og regionale mat- og håndverksaktører, og unn deg et skikkelig skreimåltid eller en prisbelønt fiskeburger.

Bli med tausa Pernille Olsdatter Buøy – kalt Pænella – på en vandring 100 år tilbake i historien gjennom byggene til Kystmuseet Rørvik, få mer kunnskap om øl- og akevitt, se tilbake på historien fra 1970-tallet som spilles av dyktige lokale aktører i forestillingen «Le mot Storhavet», prat med lokalbefolkningen og nyt omgivelsene.

Fiskarbondens marked under Skreifestivalen
Fiskarbondens marked under Skreifestivalen.
Photo: Lene Løkkhaug / Rørvik Fisk

På fiskarbondens marked kan en kjøpe Skrei, lever og rogn til kostpris !

Måltid i verdensklasse

Fredag og lørdag kveld rigges det til pop-up restaurant med kjendiskokken Thomas Johansen Borgan i maritime omgivelser i Heimbrygga. Borgan, som er fra Rørvik, driver restauranten Kraft Bodega i Trondheim til vanlig.

De mest utsøkte råvarene fra distriktet komponeres til fantastiske retter av kokken som bl.a. ble årets sjømatkokk i Norge i 2011.

Måltid i verdensklasse.
Photo: Frank Walaunet

Måltid i verdensklasse på Heimbrygga fredag og lørdag

Søndag

Unn deg en lang frokost på Kysthotellet. For de som ønsker en skikkelig fresk avslutning på oppholdet anbefaler vi en utflukt med båt i regionen. Det vil selvfølgelig være anledning til å prøve fiskelykken også på søndag. Værforholdene vil avgjøre ruten. Turen må forhåndsbestilles.

 

Turopplegg

Dato: 29. - 31. mars 2019
Sted: Rørvik
Til/Fra: Direkte fra Oslo 1135 (ankomst 1330). Rett på båttur til Vandsøya. Retur: Søndag kl 1830 (om Værnes).*
* Alternative tider er mulig.
Transportmiddel: Fly
Pris: kr 2460,- per person. (eks fly)*

Prisen inkluderer: 2 netter på hotell, båttur til Vandsøya fredag, billett fortellerteater lørdag, billett Kystmuseet Norveg fredag og lørdag.

* Pris beregnet ut fra overnatting i dobbeltrom.

Book pakken her

Book fly her

Widerøe

Skreifestivalen i Rørvik - flyer

Last ned flyer