Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Helgetur: Svartisen og Glomfjella

Helgeturer og kortferie langs Kystriksveien
Rundt Svartisen og Glomfjella ligger et turområde som fortjener mer oppmerksomhet enn et skarve helgeturforslag. Men oppdager du først dette området, så kommer du garantert tilbake mange ganger.
Svartisen
Svartisen.
Photo: Meløy Adventure

Reisen til Svartisen fredag

For å komme seg over til Svartisen må du kjøre cirka 150 kilometer sørover fra Bodø. Gjør unna handelen på Ørnes før du kjører til Holandsvika og tar båten over. Båten går klokka 1500 og 1800 (se nedenfor), så den må du rekke. Når du har kommet over til Svartisen er det bare deg og isen. Her er det et helt spesielt og magisk lys, for ikke å snakke om suset fra isbreen.

Fiskestenger kan du låne på Brestua, dette avtales på forhånd. Du bør også låne sykler av skyssbåten (står på kaia) for å raskt ta deg opp til isen.

Kommer du tidlig passer det flott med en ettermiddagstur opp til breen. 

Bilutleie: Kommer du med fly sørfra leier du bil fra flyplassen. 

Lørdag

Brevandring på Svartisen denne dagen med Meløy Adventure. Du kan velge tre ulike typer turer. Om du ønsker å prioritere topptur er turen opp på Helgelandsbukken en flott tur. Her oppe finner du også Norges mest spektakulære DNT hytte Tåkeheimen, så mange går opp på Helgelandsbukken og overnatter i hytta etterpå. Anbefales.

Søndag

Båten tilbake til fastlandet går klokka 1230, så vi anbefaler at du blir med denne og kjører opp i Glomfjella. Veien tar av ved Fykan vatnet mellom Svartisen tunnellen og Fykan tunnellen og fører rett opp i fjellet. Kjør opp til den enorme Storglomvassdammen og gå turen inn til Glomfjordløva, før du kjører opp til Bodø. Vi kan hjelpe med turforslag og kart.

Overnatting

Du skal bo på storhytta på Svartisen - det perfekte utgangspunkt for å oppleve både Svartisen og Norges mest spektakulære DNT hytte "Tåkeheimen". Den ligger rett under fjelltoppen Helgelandsbukken. Er det ikke ledig så fortvil ikke, her finnes flere muligheter like ved. Ta kontakt. 

Tåkeheimen

Om du velger å gå opp mot Helgelandsbukken på Lørdag kan du nyte utsikten fra Norges mest spektakulære DNT hytte "Tåkeheimen". Den ligger rett under Helgelandsbukken, og mange kombinerer turen med en overnatting her.

Glomfjella

Glomfjella er et vakker turområde. Ta turen opp i fjellet og opplev de enorme steinfyllingsdammene og gå tur til Glomfjordløva eller til Fykan - trappene (bilde).

Båt over til SvartisenFor å komme deg over til Svartisen tar du båten "Isprins". Turen over tar bare 10 minutter. Vi anbefaler at du leier sykler på båten - det er en flott måte å komme seg rundt på. 

  • Kartvisning
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Turopplegg

Sesong: Mai - September
Antall dager: Fredag - Søndag (3)
Fra sted: Bodø

Planlegging og booking

Transport

Denne turen kan enten gjøres med egen bil enten en kommer sørfra langs Kystriksveien eller kommer fra Bodø. Med fly til Bodø kan en enkelt leie bil på flyplassen.

Med fly til Bodø: Regelmessige ankomster fra alle større flyplasser i Norge. 
Leiebil: Se oversikt over utleiere fra Bodø flyplass.

Se kjøreruta fra Bodø til Svartisen.

Båten til Svartisen i September

Fra fastlandet (Holand)
Fredag: 1500 / 1800
Lørdag: 1200 / 1500 / 1800
Søndag: 1200 / 1500 / 1800

Fra Svartisen
Fredag: 1530 / 1830
Lørdag: 1230 / 1530 / 1830
Søndag: 1230 / 1530 / 1830
Pris: Voksen kr 170 / Barn (12 - 15 år) kr 60 / Under 12 - gratis

Se ordinære ruter.