Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Helgetur på Namdalskysten: Lekafjellene og Heilhornet

Helgeturer og kortferie langs Kystriksveien
Rundturen i Lekafjellene er omtalt som en av Skandinavias vakreste av en tysk turoperatør, og turen opp til Heilhornet er et av vandrehøydepunktene langs Kystriksveien.
Leka
Leka.
Photo: Ole Hamnes

Reisen til på fredag

Denne turen passer best som helgetur fra nærområdene til Namdalskysten, fra Trondheim i sør og opp til Mo I Rana i nord. Men en kan selvfølgelig også fly til Trondheim (Værnes) og leie bil her. Det er kun cirka fire timer fra Værnes til Leka. 

Lørdag og Søndag

Hvilken topp du tar den ene eller andre dagen spiller ikke så stor rolle. En trenger selvfølgelig ikke å ta begge toppene. På Leka er det over 50 merkede turløyper å ta av, her er sykkelutleie om en ønsker å sykle rundt, og kajakkutleie for de som ønsker dette. Se visitleka.no

Overnatting

Bogen Feriehus ligger rett før en kommer til fergeleiet over til Leka, og passer perfekt som utgangspunkt på denne turen. Kolvereid familiecamping og Terråk gjestegård er også et bra utgangspunkt sammen med overnattingsbedriftene på Leka.

  • Kartvisning
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Turopplegg

Dato/sesong:  Juli (sent juni) - September
Transportmiddel: Passer best med egen bil.

Fra hvor / avstander kjøring:
Brønnøysund:
 Under 2 timer
Mosjøen: 4 timer
Innherred/Steinkjer/Levanger: 2,5 - 3,5 time via E6-Grong.
Trondheim: 4,5 timer

Denne turen passer best som weekendtur fra nærområdene til Namdalskysten, fra Trondheim i sør og opp til Mo I Rana i nord. Men en kan selvfølgelig også fly til Trondheim (Værnes) og leie bil her. Det er kun ca 4 timer fra Værnes til Leka.