Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Kortferieforslag: Øyhopping med sykkel fra Brønnøysund

Helgeturer og kortferie langs Kystriksveien
Opplev øyriket Helgeland og hopp fra øy til øy med sykkel. Vi beskriver her to mulige opplegg, fire eller fem dagers tur.
Øyhopping på Helgelandskysten: Herøy
Øyhopping på Helgeland: Herøy.
Photo: Marius Haga

Reisen til Helgelandskysten

Mange starter i Brønnøysund, og det er også her våre turopplegg tar utgangspunkt. Til Brønnøysund er det direkte fly til/fra Oslo. De som sykler "den klassiske" ruta flyr ofte inn til Brønnøysund og ut fra Sandnessjøen. 

Sykkelutleie og overnatting

En kan leie sykler både i Brønnøysund og Sandnessjøen, og levere begge steder uavhengig av startpunkt (mot et gebyr). En kan også få syklene levert direkte til flyplassen. 

To turforslag

Vi presenterer her to ulike turforslag: Den klassiske Øyhoppingturen på Helgeland går fra Brønnøysund, varer i 5 dager, og ender opp i Sandnessjøen. Her er startdag/sluttdag fleksibel - og den kan også sykles på 4 dager om en dropper Nord Dønna.

Tur nummer to har fast startdag på fredag pga. korrespondanse med hurtigbåten dag tre, og starter/ender opp i Brønnøysund.

  • Kartvisning
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Turopplegg

Sesong: Mai - September
Antall dager: 4-5 dager
Fra sted: Brønnøysund

Turplanlegging: Kystriksveien Reiseliv kan hjelpe med å planlegge, og booke overnatting, sykkelutleie for denne turen. Send inn en forespørsel på linken under.

Planlegging og booking

Transport

Til Brønnøysund er det direkte fly til/fra Oslo med Widerøe. De som sykler "den klassiske" ruta flyr ofte inn til Brønnøysund og ut fra Sandnessjøen. 

Fly til Brønnøysund
Fly til Sandnessjøen

Fly & Bike: Når dere bestiller sykkelutleie fra Brønnøysund eller Sandnessjøen kan dere velge å få syklene direkte levert på flyplassen. Se alle Fly & Bike mulighetene her.