Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sykkelopplevelser i Trøndelag

Stisykling i Røros verdensarvområde, historisk sykkeltur på Innherred, øyhopping med sykkel på Namdalskysten, kystsykling på Fosen, og heftig stisykling på Oppdal. Trøndelag kan by på en rekke flott sykkelopplevelser - vi gir dere turforslagene.

Velkommen til sykkelopplevelser i Trøndelag

Kystriksveien - øyhopping på Namdalskysten

Namdalskysten går fra Namsos i sør til Leka i nord, og turforslaget tar dere blant annet med til en av Norges mest spektakulære øyer - Leka. Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til en variert og spennende tur, og nå tilbys det også bagasjetransport på strekningen for de som måtte ønske det. Turen starter i Namsos. 

Gå til turforslag.

Innherred - tusen års historie på sykkel

Innherred i Nord-Trøndelag er bare 1 time nord for Trondheim. Regionen er rik på historie med Stiklestad som et naturlig midtpunkt og huser en rekke prisbelønte leverandører og serveringssteder med lokal mat. 

Dette er en sykkeltur på 34,5 km rundt Borgenfjorden i Inderøy og Steinkjer. Ruta slynger seg mellom trønderske gårder og vakkert kulturlandskap langs Den Gyldne Omvei, og passerer historiske steder som Mære kirke, Gjørv Gård  og Gulburet. Ønsker du å legge til flere dager er det godt mulig. 

Gå til turforslag.

Røros - stisykling i verdensarven

Naturen rundt Røros byr på store variasjoner, fra vidde til skog til kulturlandskap og med tydelige spor etter 333 års gruvedrift. Tre løypeområder med hvert sitt tema er skiltet med utfyllende info gjennom QR-koding: Nordgruvfeltet – sykle i Falkbergets rike, Storwartz – i bergmannens fotspor, og Mølmannsdalen med Skåkåsen - sporene etter istiden.

Gå til turforslag.

Kystnorge - der himmel og hav møtes

Turen Ørland rundt går via Grandefjæra naturreservat, den sjarmerende Sjøgata på Uthaug og det historiske Austråttområdet. Mesteparten av Ørland er flatt, så her er det lett å sykle. Det er et variert kulturlandskap med store fjærestrekninger og frodig åkerland, men de østre delene har berghauger med skog og åkerland imellom. Fra Brekstad er det også mulighet for øyhopping ut til Garten, Storfosna og Kråkvåg. 

Gå til turforslag.

Oppdal - stisykling

Rundt Oppdal finnes storslått natur med skog og lett tilgjengelig høyfjellsterreng. 40.000 sauer på beite hver sommer bidrar til stort og mangfoldig stinett og gjør Oppdal til et eldorado for stisyklister.  Samtidig er våre seterdaler svært egnet for tursykling, med kombinasjonen kulturarv og turopplevelse. En uforglemmelig reise på grusvei i frodig natur, med mulighet for innblikk i Oppdals tradisjoner innen mat, byggeskikk og jordbruk.

Gå til turforslag.