Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Sykling i Salten
Sykling i Salten.
Photo: Olav Breen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Øyhopping med sykkel i Salten

Utforsk nordre del av Kystriksveien med sykkel, også kalt Salten. Turen starter gjerne i Bodø og inkluderer et fantastisk øyriket med Sørarnøy, Sandhornøy og Støtt.  Helt i sør ligger Svartisen, Norges nest største isbre og i nord verdens sterkeste malstrøm Saltstraumen. 

Bodø – Gildeskål og Meløy

Den nordre delen av Kystriksveien har mye å by på for deg som ønsker en sykkeltur i vakker natur.  En rundtur, med utgangspunkt i Bodø vil inneholde sykling langs Fv17 i til dels krevende parti, men også øyhopping og sykkeletapper i flatt terreng nært havet. 

Om du ønsker 2-3 dagers tur kan f.eks. Inndyr i Gildeskål være et godt utgangspunkt for tur til øyene Sandhornøy og Sørarnøy. Du kan også leie sykkel på Støtt og Ørnes. 

Svartisen er en spesiell naturopplevelse. Fra Ørnes kan du leie bil og raskt komme deg til Norges nest største isbre.  Årets nyhet er Brestua, som ligger helt inn til isen.  Her serveres middag og kaffe med mere.  Bli gjerne med på en guidet brevandring (må bookes minst en dag før). 

Hjelp til planlegging og bestilling

Ønsker dere hjelp til å planlegge turen, bestille overnatting, transportmuligheter, og tips til aktiviteter underveis. Ta kontakt på telefonnummer 74 40 17 17, eller send inn en forespørsel fra vår turplanleggingsside.

Sykkelutleie

Du kan leie sykkel i Bodø (Turistkontoret), Støtt Brygge eller på Ørnes Hotell (begge i Meløy). I Bodø kan du velge å få utlevert sykkelen på flyplassen. Sykkelleien inkluderer hjelm, sykkelvesker, pumpe, og verktøysett. Bestilling på telefonnummer 74 40 17 17 eller se online bestilling av sykkel langs Kystriksveien.

Nyhet: Bagasjetransport langs Kystriksveien

Kystriksveien Reiseliv tilbyr nå bagasjetransport for syklister langs hele Kystriksveien !  Det eneste dere trenger å tenke på er å sette dere på sykkelen, så frakter vi bagasjen fra sted til sted. Enklere blir det ikke. 

Tilbudet gjelder fra Stjørdal (Trondheim Lufthavn Værnes) langs Kystriksveien til Bodø, inkludert øyene. Bagasjetransport må forhåndsbestilles i god tid. 

 

 

Svartisen fra Brestua

Opplev vakre Svartisen og bli med på brevandring !