Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Sykling langs Kystriksveien
Sykling langs Kystriksveien.
Photo: Nathan Hoover
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
På denne turen, med utgangspunkt i kommunesenteret Inndyr, kan du få med deg øyriket i Gildeskål. Turen inkluderer Sørarnøy, Nordarnøy og Sandhornøy. Vi anbefaler en overnatting på Heimsjyen (Tel. 981 04 183) på Inndyr. Her får du også leid sykkel om du har behov for det (må forhåndsbestilles).

Turbeskrivelse

NB! Denne turen kan gjennomføres med avgang Inndyr mandag til fredag.   

Dag 1. Inndyr – Nordarnøy  (ca. 10 km)

Begynn dagen med et besøk til Gildeskål gamle kirke. En guidet omvisning her er en opplevelse og mange blir overrasket over de friske inskripsjonene på noen av gravstenene på kirkegården. Tilbake på Inndyr kan du få lære mer om havbruk og gå ned i et akvarium omgitt av laks på Salmon Center Gildeskål. Du vil garantert føle deg omsvermet. Lunsj spiser du på Heimsjyen eller du spiser ute i det fri på det vakre området Øya/Langholmen landskapsvernområde på Inndyr. Her kan du vandre langs fjæresteinene i et område med store botaniske verdier.

Så tar du hurtigbåten fra Inndyr kl.1605 og ankommer Sørarnøy kl.1625.  Du sykler fra Søranarøy over til Nordarnøy og overnatter på Arnøy Brygge (4 km) (Tel. 926 74 000).  

På kvelden tar du gjerne turen ut til Nordarnøy kystfort, et tysk festningsanlegg fra 2.verdenskrig, bygd 1941/42. På stedet står 3 originale 15 cm kanoner og det finnes kommandotårn, bunkre og tufter etter leirområdet.

Dag 2. Nordarnøy – Sandhornøy – Inndyr

På Sandhornøy ligger butikken, galleriet og kafèn Øy & Ørken (Tel.930 40 829). Ta turen innom her før du setter kursen mot Sandhornøy. Du kan enten reise med hurtigbåt (www.177nordland) til Våg eller ta ferje til Horsdal. Vær oppmerksom når du leser rutene, spesielt i forhold til hvilke ukedag du reiser på.

Målet for dagen er den flotte 2 km lange Sandviksanden som nok er en av de største sandstrendene du har sett i Norge.  Det store kunstprosjektet «SALT» ble gjennomført her i 2014 og 2015.

Det er butikk på Våg hvor du kan bunkre opp for dagen. Lunsj i det fri på Sandviksanden anbefales. Om du heller vil få servert maten og liker lange sykkeletapper drar du til Fjordbua (Tel. 75 75 70 65) som ligger øst for Sandhornøybrua.   

Horsdal – Sandviksanden: 17,5 km
Våg – Sandviksanden: 13,4 km
Sandviksanden – Fjordbua: 16,5 km
Retur tilbake til Inndyr samme veg med ferje fra Hordal til Sund.  

Overnatting på Heimsjyen (Tel. 981 04 183).

Utskriftsvennlig versjon (PDF)

Bestill turen fra Kystriksveien Reiseliv  

Vi kan tilrettelegge turen med overnatting, sykkel leie, bagasjetransport, aktiviteter og tilpasninger. Tjenesten er gratis, så lenge alle bookinger går via oss.  På denne måten får du en kvalitetssikret tur tilpasset dine ønsker og behov.  Ta kontakt med oss på post@kystriksveien.no eller ring 74 40 17 17.  

Sykkel leie: 
Ta kontakt med Heimsjyen på Tel. 981 04 183