Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Øyhopping med sykkel på Helgeland - Vega Øyhopping med sykkel på Helgeland - Vega
Øyhopping med sykkel på Helgeland - Vega.
Photo: Hanne Pernille Andersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

3 dager med sykkel og matopplevelser i øyriket

Vi tilbyr en 3 dagers innholdsrik sykkelpakke, der du får oppleve Kystriksveien og Helgelands absolutte høydepunkter. Turen går til Torghatten – fjellet med hullet i.  Kom glad inn på Hildurs Urterarium for å spise en 5-retters middag og ikke minst oppleve Vega på 2 hjul med måltidsopplevelse på Vega Havhotell. Matopplevelsene er i sentrum hele veien. 

LYSERE DAGER NORDAFOR

SETT KURSEN NORDOVER. Det går mot lysere dager, mot varme og vekst. Mot lange sommernetter og et yrende liv. For Nord-Norge starter ved Brønnøysund på Helgelandskysten, med sine 10045 øyer.  Et øyrike, av mange kalt verdens vakreste, omgitt av grunt farvann og eventyrlige kystfjell.

Ta vårturen nordover og oppleve Brønnøysund og Vega. Tråkke deg gjennom det mangfoldige øyriket. En kortferie på sykkel med impulser, gode opplevelser og mulighet til å skape fine minner sammen. 

Kart - turopplegg

Turprogram

Last ned utskriftsvennlig versjon av turprogrammet her.

Dag 1: Ankomstdag
Du ankommer Brønnøysund torsdag ettermiddag/kveld og sjekker inn på Thon Hotell i Brønnøysund, som er en syklist velkommen-bedrift. 

Dag 2: Torghatten og Norsk Havbrukssenter 45 km t/r
Sykler, sykkelkart, fergeruter, hjelm, lappesaker og sykkelvesker er pakket og klart og en innholdsrik dag venter på dere. 

Torghatten er en av Norges kjente turistattraksjoner. Du passerer Brønnøysundbrua der du kan nyte en fantastisk utsikt over byen og Helgelandskysten. Når du har ankommet Torghatten anbefales å ta turen opp og gjennom hullet. Også her er utsikten fantastisk. 

Torghatten

Torghatten - en av Norges mest spektakulære fjellformasjoner. Foto: Ronny Lien

På hjemveien sykler dere til Norsk Havbrukssenter som er et visningssenter der du kan lære om moderne fiskeoppdrett og miljøet rundt oppdrettsanleggene.  De åpner nye opplevesesrom i mai 2017, med akvarium, visuelle fremstillinger og audioguide. Legg gjerne lunsjen til Norsk Havbrukssenter. 

Norsk Havbrukssenter

Norsk Havbrukssenter på Toft er en opplevelse. Foto: Norsk Havbrukssenter

Resten av dagen anbefales det å bli kjent med småbyen Brønnøysund.  Her er det obligatorisk med et stopp på Lokalmatbutikken. For de som ønsker en helt unik matopplevelse, anbefaler vi middag på Hildurs Urterarium rett nord for byen - en av Norges mest spennende restauranter ifølge Widerøe.

Hildurs Urterarium

På Hildurs Urterarium er det matopplevelsen som står i sentrum. 

Bestilling middag på Hildurs og transport: Vi kan bestille middag for dere. Det er selvfølgelig godt mulig å sykle til Hildurs (7 km), men det går buss fra sentrum 1820 fra sentrum, og taxi tilbake koster ca 50 - 100 per person. Mer om Hildurs her.

Dag 3. Vega fra 40-50 km t/r
Turen går til verdensarvøya Vega for å oppleve en enestående natur- og kulturmiljø. Hurtigbåten går fra kaia i Brønnøysund sentrum der båten passerer Himmelblåøya Ylvingen. På Vega er det 100 km vei som går gjennom flatt terreng og fine veier. Vegaøyan Verdensarvområde står oppført på UNESCOs verdensarvliste med sitt unike kulturlandskap og ærfugltradisjon. 

I den gamle fiskerihavna på Nes formidler E-Huset og verdensarvutstillingen historien om grunnlaget for statusen. Det finnes 16 merkede turløyper på Vega, så muligheten til topptur er også tilstede.


Nes Vega

Fiskerihavna på Nes

Bagasjen blir fraktet til Vega Havhotell hvor du skal tilbringe natten. Her blir det servert 5-retters middag på kvelden. Vega Havhotell ligger litt tilbaketrukket, ytterst på Vega, med utsikt over øyer og hav. Kjøkkenet representerer norsk kokkekunst i ordets beste forstand, hjemmelaget av de fineste og friskeste råvarer som hav, land og Vega kan tilby. 

Vega Havhotell

Vega Havhotell. Foto: Olav Breen

Nyt livet og maten på Vega Havhotell:

Vega Havhotell

Dag 4. Vega-Brønnøysund 10 km
Etter en rolig morgen, går turen tilbake med hurtigbåten til Brønnøysund. Det er tid for hjemreise og tilbake til hverdagen.  Forhåpentligvis med ny energi og oppladet batteri, fulle av inntrykk av en nordnorsk  hverdag og lysere netter.

Bestillingsinformasjon

Utskriftsvennlig versjon av turen.

Booking: Send forespørsel, eller ta kontakt på:
Telefon 74 40 17 17 , Epost: audhild@kystriksveien.no

Periode: Weekendpakke torsdag - søndag, 4 dager. 
Sesong:  Mai - september.
Fra sted: Brønnøysund
Pris:  Fra kr 4900 per person (eks fly)

Prisen inkluderer:

- Sykkelutleie inkludert vesker,   hjelm og utstyr.
- Overnatting 3 netter på hotell.
- 5 - retters middag på Vega Havhotell 
- Detaljert turforslag med kart.
- Bagasjetransport.
- Vertskap i starten og underveis på turen. 

Tillegg:

- Flybestilling.
- Måltider på Thon, Havbrukssenteret, og Hildurs Urterarium.
- Ferger og hurtigbåter.


Flere spennende sykkelopplevelser !