Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Øyhopping med sykkel på Helgeland

Smak- og sykkellykke !
Bli med på en 4 dagers sykkelpakke med matopplevelse i øyriket. Med utgangspunkt i Brønnøysund får du oppleve høydepunkter som Torghatten og verdensarvøya Vega. Og ikke nok med det - her finner du 3 av Kystriksveiens beste restauranter. Forbered deg på et fantastisk øylandskap, frisk sjøluft og uventede matopplevelser.
Øyhopping med sykkel på Helgeland - Vega
Øyhopping med sykkel på Helgeland - Vega.
Photo: Hanne Pernille Andersen
Turopplegg og booking

Bestill fly til Brønnøysund

Sesong: Mai - September
Sted: Brønnøysund
Antall dager: 4 dager
Antall personer: Minimum 2 personer.

Hjelp til booking ?

Finner dere ikke ledige datoer, eller ønsker å justere pakkene ved å legge til/trekke fra elementer, send inn til oss via dette skjemaet:

Send inn forespørsel

Betingelser

Dere kan avbestille og endre pakker inntil en uke før første ankomst uten andre kostnader enn endringsgebyret (kr 200). Ved avbestilling tettere opp mot ankomst vil vi forsøke å refundere så mye vi kan av utgiftene, men kan ikke garantere dette. Anbefaler bruk av reiseforsikring til å dekke slike kostnader. Avbestilling må skje til 74 40 17 17, eller booking@kystriksveien.no

Hjelp til å se igjennom booking etter bestilling

Ta gjerne kontakt for en gjennomgang av bookingen etter bestilling. Denne tjenesten er gratis, men endringer og avbestilling medfører en kostnad på kr. 200. Ta kontakt på 74 40 17 17.

 

Smak og sykkellykke !

Å sveve over bakken med sollys og sommerdufter som kiler i ansiktet, med håret i fri flukt og latter i hele hodet - det er lykke, det.

Når du i tillegg får jobbe frem appetitten mellom frokost, lunsj og middag, ja, da er det en glede å kombinere sykkellykke med smaksopplevelser. Vi tror ikke det finnes bedre steder å saliggjøre seg selv, et kjærestepar eller en vennegjeng, enn på Helgelandskysten.

Himmel og hav, dette blir deilig!

Turopplegg 1 (Juni - August):

Med dette turopplegget bærer det rett på sykkeltur og ut i øyriket etter ankomst til Brønnøysund. Turen ned til Torghatten er bare på 15 km, og dere har mulighet til å avslutte dagen på en av Kystriksveiens mest spennende restauranter. Å våkne opp på Torghatten er også en opplevelse verdt å ta med seg. Merk at første overnatting er overnatting i hytter på Torghatten (ferdig oppredd og vask inkludert), resten av turen er i dobbeltrom på hotell (som turopplegg 2). 

Dag 1 Ankomstdag: Ankomst Brønnøysund. Plukke opp sykler, sykle til Torghatten. Overnatting og middag her.
Dag 2: Torghatten - Norsk Havbrukssenter - Brønnøysund. Overnatting Br. sund. 
Dag 3: Brønnøysund - Vega. Vega Havhotell.
Dag 4: Vega - Brønnøysund, hjemreise

Pris:  Fra kr. 3150,- per person.*

Prisen inkluderer:  3 overnattinger, og middag på Vega havhotell. Kart og veibeskrivelse.
Følgende kan velges i pakken: Middag på Torghatten dag 1, Middag på Hildurs Urterarium dag 2, Sykkelutleie fra Brønnøysund, Bagasjetransport 4 etapper.

Hjelp til gjennomgang av pakken/endringer: Når dere har booket pakken, kan dere ta kontakt med oss og se igjennom at alt ble rett. Og foreta evt. justeringer om dere lurer på detaljer eller tilvalg i pakken. Ta kontakt på 74 40 17 17, post@kystriksveien.no . 

* Pris beregnet ut fra overnatting i dobbeltrom.

Send inn forespørsel

Turopplegg 2 (Mai - September):

Turopplegget skiller seg fra alternativ 1 ved at første overnatting er på Thon i Brønnøysund, og er inkludert middag her. Dag to sykler dere fram og tilbake til Torghatten, deretter er oppleggene like.

Dag 1 Ankomstdag: Ankomst Brønnøysund. Innlosjering på Thon Hotel og middag her.
Dag 2: Torghatten, Norsk Havbrukssenter og Hildurs urterarium.
Dag 3: Opplev Verdensarvøya Vega.
Dag 4: Vega - Brønnøysund, hjemreise

Pris: Fra kr. 6300,- per person.*
Prisen inkluderer: Sykkel i 3 dager inkludert bagasjetransport, 3 overnattinger i dobbeltrom inkludert frokost, 3 middager og 2 lunsjserveringer. Alt av kart og informasjon får dere etter at pakken er bestilt.

Hjelp til gjennomgang av pakken: Når dere har booket pakken, kan dere ta kontakt med oss og se igjennom at alt ble rett. Og foreta evt. justeringer om dere lurer på detaljer eller tilvalg i pakken. 

* Pris beregnet ut fra overnatting i dobbeltrom.

Send inn forespørsel

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Første etappe: Torghatten (dag 1 eller 2)

Torghatten

Første del av turen går til fjellet Torghatten. Sykler, sykkelkart, fergeruter, hjelm, lappesaker og sykkelvesker er pakket og klart og plukkes opp på turistkontoret.

Du passerer Brønnøysundbrua der du kan nyte en fantastisk utsikt over byen og Helgelandskysten. Sykkelturen ned til Torghatten er på 15 kilometer i lett terreng. Turen opp til hullet er kun 15-20 minutter, og vi anbefaler at dere tar rundturen ved å fortsette gjennom hullet og ned på baksiden. 

De som velger turopplegg 1 (med overnatting på Torghatten) kan se fram til en av Kystriksveiens og Helgelandskystens mest spennende matopplevelser. Overnattingen er i hytter - ferdig oppredd og vask inkludert. Frokost må ordnes på egenhånd. 

Dag 2: Torghatten, Brønnøysund og Hildurs

Brønnøysund, Norsk Havbrukssenter og Hildurs

Fra Torghatten går turen tilbake til Brønnøysund. På veien stopper du hos Norsk Havbrukssenter, et opplevelsessted om moderne havbruk. Dagens lunsj er fersk fisk. 

Bruk gjerne litt tid på ettermiddagen med å ta en titt på Hurtigruta og smak på verdens beste softis, på TD-kaia. Smaksopplevelsen denne kvelden får du på Hildurs Urterarium på Tilrem.

Dag 3: Opplev verdensarvøya Vega

Opplev verdensarvøya Vega

I dag går turen ut til Vega, med sitt varierte, lette og naturnære terreng. Nes er en historisk fiskerihavn, der du kan oppleve grunnlaget for Unesco- statusen.

Bagasjen blir fraktet til Vega Havhotell hvor du skal tilbringe natten. Her byr vertskapet Anna og Jon på en matopplevelse i 5 retter. Kjøkkenet leverer norsk kokkekunst i ordets beste forstand, hjemmelaget av de fineste og friskeste råvarer som øyriket kan tilby.

Vega Havhotell

Dag 4. Vega - Brønnøysund

Det er mer å se på Vega, før avgang tilbake til Brønnøysund. Der rekker dere en lett og smaksrik lunsj på Lokalmatbutikken. Det er tid for hjemreise og tilbake til hverdagen. Forhåpentligvis med ny energi og oppladet batteri, full av inntrykk hverdagslivet og lyse netter på Helgeland.