Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Øyhopping med sykkel på Namdalskysten
Øyhopping med sykkel på Namdalskysten.
Photo: Olav Breen

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten, 4-6 dager

Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

4-6 dagers turforslag

Opplev Norges mest spennende og spektakulære øy Leka, vakre Abelvær, og det fredede fiskeværet Sør - Gjæslingan. I dette turforslaget, som kan gjøres på 4 - 6 dager, hopper du fra høydepunkt til høydepunkt langs Namdalskysten. 

Kombinasjonen hurtigbåt og sykkel gjør dette til en variert og spennende tur. Turen starter i Namsos med hurtigbåten Foldafjord, til vakre Abelvær. Du sykler til Rørvik, og kan bli med på spennende båtturer til Risværet og det største fiskeværet sør for Lofoten - Sør Gjæslingan. Videre går turen til øya Leka - en øy som ikke kan beskrives, men som må oppleves.  

Varianter: Turen kan gjøres i flere varianter, alt fra 4 - 7 dager. 

Turbeskrivelse

Utskriftsvennlig versjon (PDF) av beskrivelsen.

NB: Viktig info om en vegstegning sommeren 2018: Ruta mellom Leka og Kolvereid på 771 er stengt rett sør for Bogen - her er det ikke mulig å ta seg fram. Alternativ rute blir da enten via Foldereid eller hurtigbåt til Rørvik, og sykling til Kolvereid. Se kart. 

Øyhopping med sykkel på Namdalskysten

Dag 1: Reisen til Namsos

Fra Trondheim lufthavn Værnes kan en ta buss til Namsos - bussen går kl. 1140 hverdager, og korresponderer med hurtigbåten fra Namsos. En kan også fly til Namsos flyplass og få syklene levert direkte dit. 

Etter ankomst Namsos utleveres sykler (eller etter avtale), og du sykler til overnattingsstedet. Anbefaler et besøk på Rock City (sen åpningstid - se rockcity.no). Les mer om Namsos her.

Overnatting Namsos.

Dag 2: Namsos - Abelvær

Dere skal ta hurtigbåten Foldafjord til Abelvær (kl. 1145/1600 hverdager), og bruker første del av dagen i Namsos. Her kan en blant annet sykle på Dresin, ta tur til byfjellet Klompen, eller gå på et av museene. Vi kan skreddersy opplegg.  

Du tar båten til Abelvær og overnatter i historiske omgivelser på Abelvær gård. Abelvær gård er et gammelt handelssted der familien Brandtzæg drev handel, fisketilvirkning, notbruk og gårdsdrift fra 1802. I dag kan gjester bo på Abelvær gård i leiligheter og rom i historisk stil. Middagsservering.

Dag 3: Abelvær - Rørvik - Leka: 38 km

Sykkelturen opp til Rørvik er en flott tur. Rett nord for Abelvær kan du bli med Christian på kajakktur om du ønsker en helt spesiell opplevelse. 

I Rørvik besøker du utstillingene i Kystkultursenteret Norveg, og får lære om kysthistorie  11000 år tilbake i tid. I sommersesongen kan en bli med på spennende  båtturer i øyriket - blant annet til det største fiskeværet sør for lofoten - Sør - Gjæslingan. Les mer om Rørvik/Vikna og båtturene her.

Om ettermiddagen/kveld tar du hurtigbåten Foldafjord til øya Leka. Overnatting på Leka.

Dag 4: Leka rundt på sykkel: 30 km

Se eget turforslag - Leka rundt på sykkel.
Leka er en av Norges mest spektakulære øyer, og sykkelturen rundt Leka vil for mange være turens høydepunkt. Å sykle på vestsiden av Leka er som å komme til en annen planet - dette er det eneste stedet i landet hvor vi kan foreta en geologisk reise til jordas indre ! Det er mange flotte vandreturer på Leka - se visitleka.no

Overnatting Leka.

Dag 5: Leka - Kolvereid: 53 km

Dere tar ferge fra Skei (Leka) til Gutvik og sykler til Kolvereid. Småkupert. Overnatting på Kolvereid Familiecamping, eller Bakkalandet Hotell. 

Dag 6: Kolvereid - Namsos: 59 km

Etappen ned til Namsos er ganske kupert og krevende, men går i flott natur. Det er også mulig å sykle inn til Rørvik (22km), og ta hurtigbåten Foldafjord ned til Namsos (1350). Denne båten korresponderer med bussen ned til Værnes - som går kl. 15.30.
 

 

Planlegging og bestilling

Utskriftsvennlig versjon av turforslaget.

Bestilling/planlegging: Vi planlegger og booker hele reisen til dere inkludert sykkelutleie, aktiviteter og overnatting. Turen tilpasses ønsker og behov.
Send inn forespørsel via skjema , eller ring tel. 74 40 17 17.
Sesong: Mai - oktober.
Fra sted: Namsos (Trondheim)
Antall dager: 4-7 dager* 
Båtturer sesong: Juli.

* Turen som er beskrevet er på 6 dager, men kan tilpasses etter behov. 

Gratis sykkelkart

Sykkelbrosjyren Sykling fra Steinkjer til Leka inneholder gode kart og rutebeskrivelser for hele Namdalskysten. Brosjyren er gratis.

Transport

Det går daglige flyvninger til Namsos fra Oslo og Trondheim, og buss fra Værnes/Trondheim regelmessig til Namsos.  

Viktige ruter i dette turforslaget:
Buss Værnes - Namsos (tur/retur).
Hurtigbåt Namsos - Abelvær - Rørvik - Leka.
Ferge Leka - Gutvik (fastlandet).
Ferge Hofles - Lund (siste dag).

Sykkelutleie

Sykkel kan leies i Namsos eller i Steinkjer. I Namsos kan syklene hentes og leveres direkte til flyplassen. Sykkelleien inkluderer hjelm, pumpe og verktøysett, men sykkelvesker og annet utstyr kan også bestilles. Bestilling på telefonnummer 74 40 17 17, eller online her.

Nyhet: Bagasjetransport hele Kystriksveien

Kystriksveien Reiseliv tilbyr nå bagasjetransport for syklister langs hele Kystriksveien !  Det eneste dere trenger å tenke på er å sette dere på sykkelen, så frakter vi bagasjen fra sted til sted. Enklere blir det ikke. 

Tilbudet gjelder fra Stjørdal (Trondheim Lufthavn Værnes) langs Kystriksveien til Bodø, inkludert øyene. Bagasjetransport må forhåndsbestilles i god tid. 

Les mer om bagasjetransport her.