Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En av de vakreste vandreturene langs Kystriksveien

Merket rundløype i Lekafjellene, med formidabel utsikt og mange geologiske godbiter. Kåret i en tysk reiseguide til en av de tre vakreste vandrerutene i Skandinavia. Avstikkere til Vattind, Kolsettuva og Hundøyrån anbefales (ikke tatt med i angitt lengde og tid).

Herlaugsløypa

Gå til turbeskrivelse og kart.

Vanskelighetsgrad: Krevende, bør være turvant.
Antall kilometer totalt: 11 km rundtur.
Tidsbruk: 6 timer.
Stigning (m.o.h): 85 - 418
Kart/merking: Godt merket sti.
Parkering:  

Turen går mest i åpent fjellandskap med tørt og fast underlag. Løypa starter fra Struten opp Tverrfjellet til Vattind. Fra Vattind går turen til Steinsvatnet, og nær den bratte vestveggen mot Stein. Formidabel utsikt!

Videre langs en dal med utsikt mot Helgelandsøyene. Fra Nordtjønna vil du oppleve et landskap med utrolig sterke farger i berget. Ved nedstigningen nordøst av Hundøyrån må du ned ei lita ur. Siste delen av løypa går langs Markavegen tilbake til start.

Skal du nyte turen og få med deg de anbefalte høydepunkter, sett av god tid – gjerne hele dagen. I fjellet kan du lett bli overrasket av havskodde. Bruk godt fottøy og ha med niste og vindtett tøy.

Gå til turbeskrivelse og kart.

Leka
Foto: Arnfinn Holand

50 merkede ruter på Leka !

Det er merket opp hele 50 kortere og lengre turer på Leka. Alle de merkede turene på Leka finner dere på ut.no under Leka kommune. Her kan dere laste ned spor og skrive ut de fullstendige turforslagene.

Lekaturer på ut.no