Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Abelvær Gård

  • +47 92414496
  •  /  km From You
Overview

Abelvær Gård er et gammelt handelssted der familien Brandtzæg drev handel, fisketilvirkning, notbruk, og gårdsdrift fra 1802. I dag kan gjester på Abelvær gård bo i leiligheter og rom i historisk stil...

I 2008 ble Abelvær Gård tildelt kvalitetsmerket Olavsrosa av stiftelsen Norsk Kulturarv, bl.a. for formidling av historien. Dagens eier er 6. generasjon og forteller gjerne historien om stedet og virksomhetene.

Overnatting - Borgstua
Leiligheten ”Borgstua” ligger i den laveste og eldste av de tre bygningene rundt tunet. Leiligheten har 4 soverom med sammen 8 senger, kjøkken, vaskerom, bad og flere oppholdsrom.  Den kan leies på ukebasis eller pr døgn.  Det er to bad, men bare ett av rommene har sitt eget.  Leiligheten passer derfor best for to par eller for gruppe/familie hvor noen kan dele bad.  Selvhushold er mulig. 

Overnatting - Bestemorstua
Denne leiligheten er nylig oppgradert og inneholder to rom med egne bad i andre etasje.  Den har felles oppholdsrom og kjøkken i første.  Selvhushold er mulig. Leiligheten ligger i den laveste av de tre bygningene rundt tunet, nærmest hovedbygningen. 

Overnatting - Butikkloftet
Butikkloftet har to rom av ”hotellrom”-type, hvorav ett med et lite ekstra soverom for to. Rommene har dobbeltseng og arbeidsplass. Tilgang til internett på begge rom. Ekstraseng og/eller barneseng kan tilbys.

Rommene ligger over butikken (ikke over serveringsstedet), men har samme inngang som serveringsstedet.  

Servering
Lokalet «Styrmanden» benyttes i forbindelse med frokostservering og som «skjenkestue» ved behov. Etter forhåndsbestilling serverer vi middag og lunch, enten i «Styrmanden» eller i «Gammelbutikken», et noe større lokale.

Naturlig stopp for syklister - Øyhopping på Namdalskysten
Abelvær gård er et perfekt stopp på starten av turen "Øyhopping på Namdalskysten". Hit kommer en med hurtigbåt fra Namsos, se hele turbeskrivelsen her


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Green Travel
The Abelvær Gård has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad