Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search

Norveg, Kystmuseet i Nord-Trøndelag

  • Strandgata 7, RØRVIK
  • +47 48880024
  •  /  km From You
Overview

Møt norsk kystkultur og kystnæring gjennom utstillinger og historiske vandringer i Norveg, Berggården gamle handelsted og andre bygninger i Rørvik.

Kystmuseet i Nord-Trøndelag (Norveg) er lokalisert i Vikna kommune med museumsbygg i kystbyen Rørvik, i det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan og på Vågsenget på Mellom-Vikna.

Norveg - et av Kyst-Norges mest spektakulære landemerker

Bli kjent med norsk kystkultur og kystnæring gjennom utstillinger og historiske vandringer i Norveg, Berggården gamle handelssted og andre gamle bygninger i Rørvik. 

Museet ble grunnlagt i 1975 og ble da basert på samlingen til lokalhistorikeren Paul Woxeng. I løpet av sommersesongen kan du bl.a. oppleve vandreteateret "Rørvik anno 1909", båttur ut til et visningsanlegg for laks og ut til det historiske fiskeværet Sør-Gjæslingan. Restaurant Norveg står plantet i havet – i matfatet der mennesker har hentet sin føde gjennom 11.000 år. Menyen i Restaurant Norveg er basert på lokale råvarer. 

I Norveg finner du følgende:

Museum og kafé/restaurant: Kl. 10 - 16 daglig i juni, juli og august. I perioden 24. juni – 19. august åpent til kl. 22. Kjøkkenet stenger kl. 21.

Museumsbutikk: Daglig åpen kl. 10 – 16    

Historiske vandringer (juli): Historiske vandringer med tur langs bryggene, naustene og Berggården gamle handelssted. Utstillingene Woxengs Samlinger, Leirviksamlinga og fotografiapparatsamlingen er i Berggården. Daglig i juli kl. 11 og kl. 15. 

Fortellerteateret «Rørvik anno 1909» kl. 13. (billettsalg og start i Norveg) . Daglig i juli.

På Vågsenget kan du oppleve tunet til grunnleggeren av museet. Det er et egnet mål for sykkeltur. 

Båtturer i skjærgården

I sommersesongen kan du bli med på en fantastisk båttur der du både får oppleve det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan og et besøk til et moderne oppdrettsanlegg for laks. Se tider og mer informasjon her.

Sør Gjæslingan - bo på museum !

Bo på museum i en ekte rorbu i det nasjonalt fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan ute på Follahavet, i sin tid det største fiskeværet sør for Lofoten. Slik kan du oppleve Sør-Gjæslingan enten på dagstur eller med overnatting.

 


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Green Travel
The Norveg, Kystmuseet i Nord-Trøndelag has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad