Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search


Petter Dass museet

  • Alstahaug, SANDNESSJØEN
  • +47 75110150
  •  /  km From You
Overview

Petter Dass-museet og Alstahaug er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass.

Petter Dass-museet er Nordland fylkeskommunes tusenårssted. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass.

På Alstahaugtunet ligger den gamle prestegården, middelalderkirken Alstahaug kirke, og et moderne museumsbygg. Som symbol for tusenårsstedet og dets spesielle tilknytning til dikterpresten Petter Dass, er hovedbygningens monumetale arkitektur i seg selv et uttrykk for en forståelse av fortiden, en tro på fremtiden og en inspirasjon for samtiden.

Her kan du året rundt besøke ulike utstillinger, nyte en smak av tradisjonsrik helgelandsmat i Margrethes kafé, eller handle i den innholdsrike museumsbutikken. Museet på Alstahaug består av flere bygninger. De eldste bygningene på tunet er den gamle prestegården fra midten av 1700-tallet. Det er faste omvisninger i prestegården i sommersesongen. Denne varer  fra medio juni til medio august. Utenom sesong er de gamle bygningene kun åpne etter avtale.

Petter Dass Museet ligger midtveis mellom Tjøtta og Sandnessjøen, langs Kystriksveien Fv17. 


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad