Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Rølvag Brygge

  • Rølvåg, DØNNA
  • +47 74401717
  •  /  km From You
Overview

Ytterst på øya Dønna på Helgeland ligger Rølvåg Brygge. For deg som ønsker å bo i rorbu i rolige omgivelser er dette et perfekt sted med egen båt og godt med plass (3 soverom). Her ligger forholdene til rette for en flott fiskeferie på Helgelandskysten.

Rølvåg Brygge har 3 soverom og plass til hele 8 personer. Rorbuen er godt utstyrte med vaskemaskin, komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseboks, kaffetrakter, mikrobølgeovn, etc.
Det er også parabol-tv og WiFi. 

Dønna er et naturlig stopp på turen langs Kystriksveien og Rølvåg Brygge er godt egnet som base for å oppleve såvel Dønna som naboøya Herøy.  Dønnes Kirke, Fallosen på Glein og Dønnesfjellet er noen av opplevelsene mange ønsker å få med seg når de besøker dette stedet som også kalles "Ut i Øyan" (Herøy og Dønna).  

Sluttvask er inkludert i overnattingsprisen.  Sengetøy kan leis.  

Minimums leietid er 2 døgn.  

Fiskeferie på Helgelandskysten
Leter du etter et sted for deg selv med gode fiskemulilgheter er Rølvåg Brygge stedet.  Her er det kort vei ut til de gode fiskestedene.  Du leier en 17 fots båt med 30 hk motor.  Det finnes også fine stangfiskeplasser i nærheten.  
 

Det norske Amerikas største forfatter kom fra Rølvåg. 
Du kjenner kanskje ikke navnet Ole Rølvaag (1876-1931), men dette er en stor Norsk-Amerikansk forfatter. Som ung gutt flyttet han fra nettopp Rølvåg på Dønna til Sør-Dakota.  Hans forfatterskap beskriver utvandringen fra Norge til Amerika. Ole Rølvaag var proffesor i norsk på St.Olav College i Minnesota.  Hans mest kjente verk er Giants in the Earth, en bok om utfordringene de norske innvandrerne til Amerika møtte.  I dag står det en bauta på Røllvåg av Ole Rølvaag. 

 


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad