Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Sømna bygdetun

  • Gamle Vik, SØMNA
  • +47 46922991
  •  /  km From You
Overview

Bygdetunet finner du i det som en gang ble kalt Viks vakreste hage. Det ligger vakkert til ved Sømna kirke i nærheten av dagens sentrum i Vik, og har i alt 12 gamle og restaurerte bygninger. Vi er en del av Helgeland Museum, og vi jobber med å opprettholde kunnskapen om Sømnas landbrukshistorie og vår felles kulturarv.

Bygdetunet finner du i det som en gang ble kalt Viks vakreste hage. Det ligger vakkert til ved Sømna kirke i nærheten av dagens sentrum i Viki, og har i alt 12 gamle og restaurerte bygninger. Vi er en del av Helgeland Museum, og vi jobber med å opprettholde kunnskapen om Sømnas landbrukshistorie og vår felles kulturarv. Her finner du blant annet en gammel rorbu, noen stuer og en spennende låve. I gjennom sommeren skjer det mye på tunet, for eksempel brødbaking i steinovn, rømmegrøtsalg og Sommerdagan i Sømna. På bygdetunet har du også muligheten til å smake på våre beryktede vafler, samt besøke turistinformasjonen. Museet har få prangende gjenstander, men gir til gjengjeld den oppvoksende slekt en unik mulighet til å forstå folks livsvilkår før i tiden. Ikke i teori og ved lesning, men ved selv å få se og oppleve de mange reskaper og bruksting. Museet levendegjør den nærmeste fortid, perioden 1800-1950, men har også langt eldre enkeltgjenstader. Kom innom for en trivelig stund på Sømna bygdetun!


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Green Travel
The Sømna bygdetun has obtained certification for their environmental efforts by:
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad