VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway


Svartisen i Meløy

  • +47 74401717
  •  /  km From You
Overview

Engenbreen, en del av Svartisen, er et populært turmål når man ferdes langs Kystriksveien. Du kommer tett på den mektige breen som er Europas mest lavtliggende bre. Et område med flotte turmuligheter og den ultimate turen er selvsagt brevandring.

Hva kan du oppleve ved Svartisen 

Den aller beste måten å oppleve breen på er å bli med på brevandring med guide. Det er flere aktører som tilbyr brevandring på Svartisen med utgangspunkt Engenbreen. 

En bretur varer i ca 5 timer og halvparten av tiden er man oppe på selve breen.  Turen krever normal god fysisk form og noen vil oppleve den som krevede. Guiden vil tilpasse turen til gruppen.  

De fleste nøyer seg med å gå opp til brekanten.  Det er en tur på ca en time fra kaia.  Den siste delen av turen går på berg og med en del stigninger. Resten av turen går på grusvei og du kan leie sykkel ved kaia for å korte ned turen.  

20 minutter fra kaia ligger Brestua.  Her får man servert vafler, lunsj og middag.  Mange nøyer seg med å gå hit og kanskje rusle rundt brevatnet som ligger like ved.  Utsikten fra Brestua mot breen er flott.  

Like ved Brestua ligger Svartisen Moose. Her kan du klappe og kanskje kysse elgen.  Denne lille elgfarmen har blitt et populært innslag for de som besøker Svartisen og i tilknytning til elgfarmen er det også matservering. 

På turen fra Brestua til brekanten kan du gå opp til Tåkeheimen

Hvordan komme seg til Svartien

Du tar båt fra Holandsvika som ligger langs Fv17 - Kystriksveien.  Holandsvika ligger 13 km nord for Halsa. Båtturen over tar bare 10 minutter og er opplevelse i seg selv.  Se rutetider her. 

Overnatting ved Svartisen. 

Det er to hytter tilgjengelig i tilkytning til Brestua. Disse kan du booke online.  

Brevandring med Meløy Adventure bookers her. 


  • Last Updated:
  • Source: Kystriksveien
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages