Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Vega Havhotell at the island Vega outside Brønnøysund
Accommodation along Kystriksveien.
Photo: Olav Breen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Overnatting langs Kystriksveien

I tillegg til tradisjonelle hotellrom og campingplasser byr Kystriksveien også på muligheten til å overnatte i små koselige rorbuer ute på øyene, eller i gamle handelssteder der historien fortsatt sitter i veggene. Det anbefales å forhåndsbestille overnatting, dette er spesielt viktig i juli som er høysesongen og hvis du skal overnatte ute på øyene.

Hoteller og moteller

De fleste tradisjonelle hotellene ligger i nærheten av de store byene Steinkjer, Namsos, Rørvik, Brønnøysund, Sandnessjøen og Bodø. Det finnes også en rekke små lokale hoteller, noen av dem som for eksempel Abelvær gård, Dønnes Gård, Støtt Brygge og Forvikgården byr på overnatting med historisk sus.

Vega Havhotell og Lovund Rorbuhotell på øyene Vega og Lovund er eksempler på overnattingssteder med unikt særpreg både på vertskap og servering. 

 

Rorbuer og campingplasser

Den vanligste formen for overnatting langs kysten er selvhushold i form av rorbuer eller hytter. Noen campingplasser langs veien har også rom for utleie.

En god del anlegg har de siste årene inkludert sengetøy og sluttvask i sluttprisen, så det kan være lurt å dobbeltsjekke dette. De som ikke har det inkludert tilbyr dette som en ekstratjeneste. De fleste hyttene har innlagt vann, kjøkken og dusj/wc. En overnatting koster vanligvis mellom 800 - 1600 kroner, mens helt enkle hytter gjerne ligger på mellom 400 - 600 kroner per natt.