Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Mer enn bare en seng

Er du ute etter noe mer enn bare en seng å sove i ? Kanskje er du ute etter å lære om hvordan livet langs kysten ble levd i tidligere tider, spise usedvanlig god mat, eller hva med å sove under en isbre ? Langs Kystriksveien finnes det en rekke overnattingssteder som kan by både på spektakulære naturopplevelser, og spennende kystkultur. Vi gir deg tipsene.

 

Det er denne dama du husker !

Når du reiser langs Kystriksveien er det møtet med menneskene du husker, og ikke minst historiene de har å fortelle. Noen byr på mer enn du kanskje forventer, bare spør Hanne Arntzen ved Handelsstedet Forvik !

Handelsstedet Forvik er et av Nord-Norges eldste handelssteder, fra 1792. Her kan du overnatte i rom i den ca 300 år gamle bygningen Grålåna. Restauranten byr på god mat, basert på lokale råvarer. Den gamle butikken er gjort om til et kaffebrenneri, hvor du kan nyte en god kopp kaffe og kanskje ta med deg et smakfult minne hjem.

Book overnatting ved Handelsstedet Forvik.
Les mer og bestill kaffe online ved Handelsstedet Forvik.

Handelsstedet Forvik: Kaffebrenneriet

Click to activate

Der historien fortsatt sitter i veggene ...

Handelsstedene var både maktsentra og livsviktige knutepunkt for handelen langs Nordlandskysten. I dag kan du besøke flere av de gamle handelsstedene, bo godt i de historiske bygningene, og bli kjent med den spennende historien. 

Alle disse overnattingsstedene har gode restauranter og et kjøkken basert på lokale råvarer, som ofte er fisk !

Gammelbutikken på det gamle handelsstedet på Støtt

Støtt Brygge: Butikken.
Photo: Olav Breen

Å ha en hel isbre for seg selv ...  ... og samtidig kysse en elg, vandre på breen, og besøke Norges mest spektakulære DNT hytte !

Bo rett ved Svartisen og nyt utsikten og freden når siste båt er gått, og du har området for deg selv. Det er noe magisk både med lyset og stillheten som senker seg  - det må rett og slett oppleves. Hyttene har høy standard og alt av nødvendig utstyr. Les mer og book her.

 

I sesongen kan du bli med på brevandring på Svartisen, men også besøke de to tamme elgene som holder til rett utenfor hytta og gi dem et skikkelig smask på snuten. Ønsker du en skikkelig fjelltur følger du stien opp til Helgelandsbukken og hytta (Tåkeheimen) som er kåret til Norges mest spektakulære turisthytte. 

Reinhard Pantke
Tåkeheimen
Besøk Norges mest spektakulære DNT hytte
Torbjørn Bjelland
Brefører på Svartisen
Bli med på brevandring
Kystriksveien Reiseliv
Kiss a Moose på Svartisen
Kyss en elg !
Olav Breen

Finn roen på Vega

Rett utenfor Brønnøysund ligger øya Vega. Her har Jon og Anna skapt sitt eget matunivers og en av de ypperste restaurantene langs Kystriksveien. Menyen bestemmes av de råvarene som er tilgjengelig fra dag til dag, og her serveres hver kveld en fantastisk 5 retters meny.

Så da er det bare å nyte livet, gjerne etter en opplevelsesrik dag på en av Kystriksveiens mest spennende øyer - Vega.