Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Key facts about Kystriksveien
Key facts about Kystriksveien.
Photo: Olav Breen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Verdens vakreste turistvei

Kystriksveien byr på flotte opplevelser både for den som kjører egen bil og kanskje ikke minst deg som velger å ta sykkelen fatt. Langs ruta vil du møte mange kjente severdigheter som Leka, Torghatten, De Syv Søstre, Svartisen og Saltstraumen. De ligger som perler på en snor og er lett tilgjengelige. Velkommen til en av verdens vakreste turistveier.

Ofte stilte spørsmål

Hvor mange dager bør vi beregne på turen?
Du kan kjøre Kystriksveien på en dag, men er du på ferie bør du kanskje bruke en uke. I gjennomsnitt bruker turister ca. 5- 7 dager på turen.

Bør jeg bestille ferjeplass?
Det er faktisk ikke mulig å bestille ferjeplass langs Kystriksveien. Møt opp i god tid (dvs. ca. 30 min) før avgang. Normalt er det ikke ferjekøer langs Kystriksveien, men i juli når trafikken er på topp kan du måtte regne med å måtte vente på neste ferje.

Bør jeg bestille overnatting på forhånd?
I juli bør du absolutt bestille overnatting på forhånd. Ofte viser det seg at man ender opp med å bruke uforholdsmessig mye tid på å finne et overnattingssted. Tenk på hvor mye spennende du kunne ha gjort i stedet.

Hvor mange ferjer er det langs Kystriksveien?
Langs selve Fv17 er det seks ferjer. Velger du å kjøre Fv769 mellom Namsos og Rørvik blir det totalt syv ferjer. I tillegg kommer ferjene ut til øyene.

Hvor mye koster ferjene langs Kystriksveien?
Det er billig å reise med ferje langs Kystriksveien, spesielt med vanlig personbil, eller kjøretøy under 6 meter. Se prisene i Kystriksveien Reisehåndbok.

Kan jeg betale med kort på ferjene?
I dag tar alle fergene kort.

Kan jeg stole på at ferjerutene i reisehåndboka er riktig?
Reisehåndboka trykkes i desember og fram til sommeren hender det at det blir gjort enkelte endringer i rutene. Om du skal være 100 % sikker bør du sjekke ferjerutene like før du drar på ferien. Dette gjør du enklest ved å gå tilruteinformasjonen.

Hva bør jeg ikke gå glipp av langs Kystriksveien?
Det vil nok variere fra person til person, men noen høydepunkter ligger så opp i dagen at det ville være synd "å bare kjøre forbi". Bruk tid på å planlegge turen. Bruk reishåndboka for Kystriksveien og besøk turistkontorene langs veien.

Hvor kjører jeg før og etter Kystriksveien?
Fra Trondheim kan du kjøre over Fosen og komme inn på Fv17 sør for Namsos. Fra Bodø kan du velge å enten kjøre mot Fauske (E6) eller ta ferja til Moskenes. Velger du det siste alternativet kan du kjøre Whale Route som går gjennom Lofoten, Vesterålen og ender opp på Andøya.

Kan vi se midtnattsolen langs Kystriksveien?
Ja, midtnattsolen kan du se fra Polarsirkelen og nordover fra ca. 5 juni til 10 august. Det er flere flotte utsiktspunkter langs Kystriksveien. F.eks. fra Dønnesfjellet på Dønna eller fra Grensen (langs selve fv17) mellom Gildeskål og Meløy kommune.

Hva er Kystriksveien ?

Kystriksveien er Fv17 fra Steinkjer til Bodø, samt tilstøtende områder/øyer. Veien er på hele 650 km, går gjennom 26 kommuner og 2 fylkeskommuner. Det er 6 ferger på strekningen. For å få mest mulig ut av turen anbefaler vi minst 5 dager på ruta.

Hvordan oppleve Kystriksveien ?

Med bil: De fleste reiser Kystriksveien med bil eller bobil/campingvogn. Vi har laget dette turforslaget som et eksempel på en tur. 

Med sykkel: Kystriksveien er ideell for sykling. Vi nevner spesielt 3 turforslagnår vi anbefaler sykkelturer langs Kystriksveien. Det er en god ide å ta med seg egne sykler når en kjører bil/bobil, men det er også mange utleiemuligheter.

Med offentlig transport: Det et godt mulig å oppleve Kystriksveien med offentlig transport. Knutepunktene Trondheim/Namsos, Brønnøysund, Mosjøen, Sandnessjøen, og Bodø er naturlige startpunkter enten via fly eller tog og buss. Vi har laget en rekke turforslag og oversikt over mulighetene på backpacker17.com.

Hva trenger jeg av informasjon for å oppleve Kystriksveien ?

Kystriksveien Reisehåndbok er en gratis guide med informasjon om fergeruter, overnatting og severdigheter. Den gis ut hvert år.

Det finnes også en rekke andre guider, bøker og kart  det er nyttig å ha med på turen.