Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Tavel by boat along Kystriksveien
Getting to Kystriksveien and around.
Photo: Olav Breen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Til og fra Kystriksveien

De fleste reiser langs Kystriksveien med bil, men det finnes mange muligheter også for de som ønsker å reise med offentlig transport. Vi gir dere oversikten over transportmuligheter, fergeruter, flyplasser og trafikknutepunkter.

Med bil
Du får aller mest ut av opplevelsen ved å kjøre hele strekningen på 650 kilometer. Har du ikke mulighet til det, går det an å kombinere Kystriksveien med strekninger på E6 og ta forskjellige avstikkere.

Kommer du fra sør, kjører du av E6 seks kilometer nord for Steinkjer. Fra Lofoten kan du ta ferge fra Moskenes til Bodø. Kommer du nordfra på E6, kan du ta av på Fauske og kjøre vestover.

Det er mulighet for flere flotte fergeturer langs Kystriksveien. Langs hovedvegen Fv. 17 mellom Steinkjer og Bodø, er det seks ferger. Det er ikke nødvendig å bestille plass på forhånd, men i juli som er høysesongen, bør du møte opp minst 30 minutter før avgang.

Med fly
Trondheim Lufthavn Værnes ligger 100 kilometer sør for Steinkjer. Bodø Lufthavn har flere innenlands flyforbindelser med både SAS og Widerøe. I Namsos, Rørvik, Brønnøysund og Sandnessjøen er det mindre flyplasser som trafikkeres av Widerøe.

Med båt
Med båt kan du virkelig oppleve kysten. Prøv ekspressbåten fra Namsos til Rørvik eller en rundtur fra Sandnessjøen. Rutetabeller finner du på backpacker17.com 

Enten du bruker bil eller sykkel, bør mønstre på Hurtigruten en del av strekningen. Hurtigruten stopper i Rørvik, Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes og Bodø. Turen fra Bodø til Rørvik er for eksempel en flott dagstur.