Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Kulinarisk øyhopping på Helgeland, 4 dager

Hopp fra øy til øy nedover Helgelandskysten med ekspressbåt og besøk det gamle handelsstedet på Støtt, og vakre Lovund ute i havgapet. Med på reisen får dere gode senger, store matopplevelser, frisk sjøluft, og et øyrike dere aldri vil glemme !
Matopplevelser i havgapet
Matopplevelser i havgapet.
Photo: Lovund Hotell
Turopplegg kulinarisk øyhopping

Book online

Sesong: Februar - desember.
Sted: Helgelandskysten
Til/Fra: Bodø / Sandnessjøen. Beskrevet fra Bodø.
Antall dager: 4
Antall personer: Minimum 2 personer.
Transportmiddel til/fra: Fly eller tog til Bodø.
Transportmiddel underveis: Hurtigbåten Nordlandsekspressen og Trænaruta (hurtigbåt)
Pris: Fra kr. 4050,- per person.*

Prisen inkluderer: Overnatting og 2 middager på Støtt Brygge. 2 overnattinger og 3-5 retters middag på Lovund Hotell. Prisene er ikke inkludert hurtigbåttransport mellom øyene, eller transport til/fra Bodø.

* Pris beregnet ut fra overnatting i dobbeltrom.

Er du klar for øyriket, frisk sjøluft og massive inntrykk ?

Hurtigbåten "Nordlandsekspressen" er selve livsnerven langs Helgelandskysten, der den hopper fra øy til øy nedover Helgelandskysten og binder små øysamfunn og gamle handelssteder sammen - slik sjøveien også i gamle dager var selve hovedveien for kystfiskeren. Det var fra disse øyene kystfiskeren reiste ut fra - til øyer og fiskebanker i nærheten, eller helt opp til Lofoten under Lofotfisket. Det var ikke alltid de kom tilbake.

I Bodø entrer dere ekspressbåten og setter avgårde til det gamle Handelsstedet på Støtt. La eventyret begynne !

Kulinarisk øyhopping: reiserute

Handelsstedet Støtt - herskapelig fiskerikultur

Turen går til Støtt -  et levende fiskevær og gammelt handelssted på Helgelandskysten. Støtt var et meget sentralt handelssted og jekteleie langs kysten i mange hundre år.

I dag er øya et levende fiskevær med fiskemottak og aktiv kystflåte. Her har Eva Andersen bygd opp Støtt Brygge - overnatting og servering i en helt spesiell atmosfære og rik kystkultur. Velkommen til en av Helgelandskystens mest spennende øyer.

Kveldens program blir en 3-retters meny. Vi kan allerede nå avsløre at det handler om kystens råvarer.

Dag 2: Fra Støtt til Lovund

Dere våkner opp på Støtt og bruker dagen til å utforske den lille øya. Øya byr på gode turmuligheter, leie av sykler og båt. Guiding i fiskerimuseet.

Etter en frisk dag på Støtt blir det middag kl. 15.30, før dere litt etter kl. 1700 (ca 17.20) igjen entrer Nordlandsekspressen og hopper videre nedover Helgelandskysten.

På denne etappen passerer dere mange klassiske fjelltopper på Helgelandskysten. Først "sukkertoppen" Bolga, deretter Rødøyløva og Hestmannen. 

På Onøy bytter dere båt og fullfører siste etappe med Trænaruta opp til Lovund. Dere innlosjeres på Lovund Hotell. 

Dag 3: Opplev Lovund

Velkommen til Lovund, den lille fargerike øya i stor vekst. Her får du overnatte i det nye signalbygget SYN, med utsikt over storhavet, solnedganger og midnattsol.

Uavhengig av om du ønsker ett stort eller lite måltid, vil Lovund Hotell gjøre sitt beste for å løfte frem kontrastene for å gi rom for nye smaksopplevelser. Lovund er plassert midt i matfatet, så menyene er basert på lokale råvarer fra havet rundt øya.

Lovund byr på alt fra Lundefugl, Ærfugl, fjellturer, vandringer i fjæra, lyse netter, mye vær og en fantastisk gjestfrihet. Hit er det godt å komme.

Dag 4: Lovund - Sandnessjøen - og videre ...

Fra Lovund reiser dere siste etappe til Sandnessjøen. Fra Sandnessjøen kan dere fly hjem, eller ta hurtigbåten tilbake til Bodø.

Eller fortsette reisen ?

All in - matreisen fortsetter

Matopplevelser står i kø også sør for Sandnessjøen, så det er godt mulig å bygge på denne turen. Om dere ønsker en litt aktiv vinkling til fortsettelsen av turen, så leier dere sykler i Sandnessjøen og kombinerer norges vakreste sykkeltur med noen av norges beste matopplevelser. Ta kontakt, så ordner vi alt det praktiske !