Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Bodø
Saltstraumen.
Photo: Reinhard Pankte
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Den nordligste byen langs Kystriksveien

Bodø er den nordligste byen langs Kystriksveien og for mange porten til Lofoten. Her ligger Norsk Luftfartsmuseum og verdens sterkeste malstraum Saltstraumen.

I Bodø finner du et rikt kulturliv, samt ett stort utvalg av spisesteder og butikker. I 2014 passerte Bodø 50 000 innbyggere.

På samme måte som Steinkjer i motsatt ende av Kystriksveien er også Bodø en gjenreisningsby etter andre verdenskrig. Bodø har også i moderne tid opplevd stor utbygging av sentrum, blant annet med nytt kulturhus og et stort hotell. Bodø by er i tillegg til å være fylkeshovedstad i Nordland også det naturlige sentrum i Salten.

Bodø by er omsluttet av fantastisk natur. I vest ligger Lofotveggen og mot øst ligger Norges nasjonalfjell Stetind. Her er det rike muligheter for friluftsliv. I og rundt Bodø by er det mange turmuligheter blant annet til Rønvikfjellet og Keiservarden. 

Ting du bør få med deg i Bodø

Bodø som utgangspunkt for sykkelturer

Mange bruker Bodø som utgangspunkt for sykkelturer til Lofoten, men stadig flere kombinerer også turen med en sykkeltur sørover langs Kystriksveien. Her er valgmulighetene uendelige - du kan sykle ned mot Meløy og Svartisen eller ta Nordlandsekspressen og lande i Sandnessjøen - og sykle ut herfra. Vi gir deg tipsene.

Overnatting Bodø