Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Alle har hørt om øya mot strømmet, altså Lovund, med fjellet som ser ut som en knyttneve mot storhavet. Lurøy med sin vakre og storslåtte natur ligger rett sør for Polarsirkelen. Halvparten på fastlandet, resten er øyer. Noen øyer har alltid vært kjente sjømerker med sine spesielle fjellformasjoner. Aldra, Lurøy, Stigen, Onøy og Lovund. 

Reiser du langs fastlandet vil du se at dette er en kommune med spredt bosetting og et berglendt landskap. Du kjører hele tiden på strandflaten. Herfra stiger spisse tinder bratt opp til over 900 moh. Ta deg tid til å nyte landskapet langs Aldersundet. Dette er en av de vakreste partiene av Kystriksveien. 

Kort vei etter avkjørselen til ferjeleiet i Stokkvågen ligger Grønsvik Kystfort, med sin utstilling om hva som skjedde under 2. Verdenskrig og dens store Omegastasjonen på Brattland. 

Lurøy er et livskraftig samfunn hvor det blomstrer med aktiviteter og kreativitet. Innbyggerne er stolte over å være Lurøyfjerdinger og lever som i sangen: ”Folket i Lurøy skal bygge og bo der de bor”! 

Bruk den lokale hurtigbåten eller ferje til å komme deg til øyene. Det går ferje fra Stokkvågen til Onøy, Sleneset, Lovund, Træna og Selvær. 

Ting du bør få med deg i Lurøy

Lovund

Lovund er mest kjent for oppdrettsvirksomhet og lundefuglen. På Lundkommardagen 14. April hvert år vender tusenvis av lundefugler tilbake til øya. Kystkultursenteret formidler øyas og folkets historie. Overnatting anbefales på Lovund Hotell, der du også får en smak av Lovund. Visste du at den Oslos populære sushirestauranten ”Alex Sushi” serverer laks fra Lovund ? 

Tonnes

Ta en liten avstikker til Tonnes. Omtrent midtveis mellom Lia og Kilboghavn på Kystriksveien går det 15 km lang, til dels smal vei ut til Tonnes. Her fra er det hurtigbåtforbindelse til Bodø, Sandnessjøen og øyriket utenfor, bl.a. Myken i Rødøy kommune. Ved kaia er det butikk, en koselig restaurant og rorbu . På Oscarbrygga kan du nye et godt måltid.