Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Byfjellet Klompen i Namsos Byfjellet Klompen i Namsos
Credits
Byfjellet Klompen i Namsos.
Photo: Olav Breen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Trebyen og rockebyen Namsos

Namsos ligger der hvor elva Namsen møter Namsenfjorden. Byen ble bygd opp rundt tømmerdrift og Namsos kalles derfor også for trebyen. Sagbrukene lå tett langs fjorden og både materialer og ferdighus ble eksportert i stor stil. I dag er Namsos for mange mest kjent for Prudence, Åge Aleksandersen og D.D.E. Fra tidlig på 60-tallet og fram til i dag har denne kystbyen i Namdalen fostret flere nasjonale rockestjerner. 

Gjenreisingsbyen Namsos

Namsos er den største byen i Namdalen. Det var i 1845 at Stortinget vedtok at det skulle bygges en by her. I dag er Namsos en viktig handelsby for hele Namdalen og deler av Helgeland. Namsos har brent ned flere ganger og i 1940 ble byen bombet av nazistene.  Namsos er en typisk gjenreisningsby på lik linje med Steinkjer og Bodø, starten og slutten på Kystriksveien. 

Rock City Namsos

Unge gutter dro til sjøs og kom hjem med ny musikk fra den store verden.  Dette var starten for mange av de som senere har blitt forbundet med begrepet Trønderrock. Mange, uansett hvor de kommer fra, vil nok kjenne seg igjen i historien som formidles på rockesenteret i Namsos.

Museene i Namsos

I Namsos er det flere interessante museer og utstillinger. Her er det sagbruksmuseum, bygdemuseum (Namdalsmuseet), kunstmuseum og rockemuseum. 

Namsos som base for utflukter

Namsos er et naturlig kommunikasjonssenter i Namdalen med gode bussforbindelser til Trondheim via Steinkjer (mange ganger daglig). Det går også buss til Grong og Brønnøysund. Det er hurtigbåtforbindelse fra Namsos til Leka via Jøa, Abelvær og Rørvik. Widerøe betjener Namsos Lufthavn, og via Trondheim lufthavn kan en enkelt ta buss opp til Namsos.

Opplev Sør Gjæslingan fra Namsos

Med hurtigbåten Foldadfjord kan en oppleve og overnatte i det fredede fiskeværet Sør Gjæslingan. På lørdager kan en i sommersesongen også foreta dagsturer hit fra Namsos. 

Opplev øya Leka fra Namsos

Gjør et øyhopp med hurtigbåten Foldafjord og opplev en av Kystriksveiens mest spesielle øyer Leka. På Leka kommer en seg greit rundt med sykkel - som kan leies på øya. 

Sykkel: Øyhopping med sykkel på Namdalskysten

Lei sykkel i Namsos og opplev en av Norges flotteste sykkelturer. Vi har laget turforslag. 

Sykkel: Namsos som startpunkt for sykkeltur langs hele Kystriksveien

Mange starter en sykkeltur langs Kystriksveien i Namsos. Vi har laget turforslag, og kan hjelpe med både enveisleie av sykler og bagasjetransport. 

Booking og planlegging

Trenger du hjelp til å planlegge turen ?

Vil du legge inn Namsos som en del av din Kystriksveien opplevelse kan du kontakte Kystriksveien eksperten på våre turplanleggingssider. Vi lager skreddersydde turforslag. Tjenesten er gratis forutsatt at du bestiller turen gjennom oss.

Book overnatting i Namsos

I Namsos sentrum er det to hoteller, mens du må et lite stykke utenfor byen for å finne campingplass. For full oversikt over overnatting, se nederst på disse sidene.

Online booking av overnatting i Namsos.

 

Book sykkelutleie i Namsos

Namsos sykkelsenter leier ut sykler av høy kvalitet i Namsos sentrum - både vanlige sykler og EL - sykler. Du kan også velge å få sykkelen levert på flyplassen, og levere den der når du drar. I mange tilfeller kan Kystriksveien Reiseliv frakte sykler tilbake til startpunktet i sommersesongen mot et enveisleiegebyr. 

Nå kan en også bestille bagasjetransport langs hele Kystriksveien. 

Bestill sykkelutleie i Namsos.

Bestill bagasjetransport.

Flere severdigheter og opplevelser i Namsos

Byfjellet Klompen

Besøker du Namsos hører en tur opp til Klompen med (det egentlige navnet er Bjørumsklompen 114 m.o.h). Her får du flott utsikt over Namsos by, Namsenfjorden og elva Namsen. Du kan kjøre helt opp på toppen fra sentrum eller ta bena fatt. På toppen er det tilrettelagt med bord og benker.

Dresin langs Namsen

Jernbanetrafikken langs Namsosbanen ble nedlagt i 1978 (persontrafikk). Noen år senere opphørte også godstrafikken. I dag kan jernbanelinjen mellom Namsos og Skage oppleves med dresin. Dresiner kan leies på Namsos Camping. En flott aktivitet for folk i alle aldre. Ta gjerne med niste og gjør en rast langs Namsens bredder.