Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Lakselva Namsen
Lakselva Namsen.
Photo: Olav Breen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Overhalla - et eldorado for landfiske, fluefiske og båtfiske

Overhalla ligger nederst i Namdalen ved FV17 og FV760 med bussforbindelse til Grong og Namsos. Det er kort vei til kortbaneflyplassen i Namsos. Namsen, en av Norges beste lakseelver, deler Overhalla kommune i to. 

Gården Bertnem ved Namsen, langs FV760 mot Grong, finnes 3 monumentale gravhauger fra jernalderen. Ranem Kirke ligger på en elveslette ved Namsen og er over 800 år gammel. Den er bygget i romansk til av gråstein  med en sokkel av marmor. Den barokke altertavlen fra 1678 er praktfull. Ta også turen innom Haugen Keramikk med verksted og salgsutstilling, ca 2 km fra Overhalla sentrum. I sentrum ligger Haugum Mølle som inneholder en stor utstilling om laksefiske.

Det er gode turmuligheter til fots og på sykkel i Vesteråa. Kart og ruteforslag fås på turistinformasjonen i Namsos og hos servicesenteret på kommunehuset. Det er også fint å starte turen fra Skistad (Øysletta) på sørsiden av Namsen og fra Reinbjør (Skage) og Solum (Skogmo) på nordsiden. På vinteren er det milelange oppkjørte skiløyper i vakker natur. 

Ting du bør få med deg i Overhalla

Overhalla med Namsen er et eldorado for landfiske, fluefiske og båtfiske. Overnattingsstedene selger fiskekort og leier ut fiskeutstyr. G-sport på Ranemsletta i sentrum, selger fiskekort og fører laksebørs. 
Click to activate
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Ranem Kirke

Ranem Kirke. Foto: Olav Breen

Ranem Kirke

Ranem Kirke ligger på en elveslette ved Namsen og er over 800 år gammel. Den er bygget i romansk til av gråstein  med en sokkel av marmor. Den barokke altertavlen fra 1678 er praktfull.