Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Lakselva Namsen
Lakselva Namsen.
Photo: Olav Breen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Overhalla - et eldorado for landfiske, fluefiske og båtfiske

Overhalla ligger nederst i Namdalen ved FV17 og FV760 med bussforbindelse til Grong og Namsos. Det er kort vei til kortbaneflyplassen i Namsos. Namsen, en av Norges beste lakseelver, deler Overhalla kommune i to. 

Gården Bertnem ved Namsen, langs FV760 mot Grong, finnes 3 monumentale gravhauger fra jernalderen. Ranem Kirke ligger på en elveslette ved Namsen og er over 800 år gammel. Den er bygget i romansk til av gråstein  med en sokkel av marmor. Den barokke altertavlen fra 1678 er praktfull. Ta også turen innom Haugen Keramikk med verksted og salgsutstilling, ca 2 km fra Overhalla sentrum. I sentrum ligger Haugum Mølle som inneholder en stor utstilling om laksefiske.

Det er gode turmuligheter til fots og på sykkel i Vesteråa. Kart og ruteforslag fås på turistinformasjonen i Namsos og hos servicesenteret på kommunehuset. Det er også fint å starte turen fra Skistad (Øysletta) på sørsiden av Namsen og fra Reinbjør (Skage) og Solum (Skogmo) på nordsiden. På vinteren er det milelange oppkjørte skiløyper i vakker natur. 

Ting du bør få med deg i Overhalla

Overhalla med Namsen er et eldorado for landfiske, fluefiske og båtfiske. Overnattingsstedene selger fiskekort og leier ut fiskeutstyr. G-sport på Ranemsletta i sentrum, selger fiskekort og fører laksebørs. 
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Ranem Kirke

Ranem Kirke. Foto: Olav Breen

Ranem Kirke

Ranem Kirke ligger på en elveslette ved Namsen og er over 800 år gammel. Den er bygget i romansk til av gråstein  med en sokkel av marmor. Den barokke altertavlen fra 1678 er praktfull.