Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Rødøy
Rødøy.
Photo: Olav Breen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kystkommunen under Polarsirkelen

Rødøy er kystkommunen under Polarsirkelen. På ferjeturen Kilboghamn-Jektvik krysses Polarsirkelen, markert med en globe. Et omfattende nett av merkete turstier gjør de spektakulære fjellene og eventyrlige turområdene i Rødøy lett tilgjengelige, både de på øyene og på fastlandet. Ferje og hurtigbåt tar deg på rundtur i Rødøybassenget.

En rundtur i Rødøy er en reise i kystkultur. Selsøyvik Gamle Handelssted, fra 1770-tallet, er fremdeles i drift og verdt et besøk. Myken er et lite fiskevær langt til havs. Her kan du overnatte på det gamle fyret, med storhavet som nabo. På Nordnesøy finnes en strand med unike kalkstøtter som gjennom årtusener er tæret av vær og vind. 

På Rødøy kan du besøke den vakre korskirken fra 1884, oppleve glasskunst og museum. Nedenfor fjellet Rødøyløva finner du det populære utfartsområdet Storsanden med lange, kritthvite strender.

Ting du bør få med deg i Rødøy

Fantastiske fjellformasjoner

Rødøyløva og Hestmannen ligger flott til i skipsleia og har i uminnelige tider vært kjennemerke for sjøfarende. Den majestetiske Rødøyløva er en av Kystriksveiens mest spektakulære topper, og er enkel å bestige. Rødøyløva kan nås fra Sandnessjøen på dagstur - se vårt turforslag. 

Bli med på guidede turer til Rødøyløva og Hestmannen i sommersesongen

Hver onsdag og søndag i sommersesongen går det guidede turer til henholdsvis Rødøyløva og Hestmannen fra Tonnes. Se tider og book her.

Overnatting i Rødøy

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS