Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Rødøy Rødøy
Credits
Rødøy.
Photo: Olav Breen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kystkommunen under Polarsirkelen

Rødøy er kystkommunen under Polarsirkelen. På ferjeturen Kilboghamn-Jektvik krysses Polarsirkelen, markert med en globe. Et omfattende nett av merkete turstier gjør de spektakulære fjellene og eventyrlige turområdene i Rødøy lett tilgjengelige, både de på øyene og på fastlandet. Ferje og hurtigbåt tar deg på rundtur i Rødøybassenget.

En rundtur i Rødøy er en reise i kystkultur. Selsøyvik Gamle Handelssted, fra 1770-tallet, er fremdeles i drift og verdt et besøk. Myken er et lite fiskevær langt til havs. Her kan du overnatte på det gamle fyret, med storhavet som nabo. På Nordnesøy finnes en strand med unike kalkstøtter som gjennom årtusener er tæret av vær og vind. 

På Rødøy kan du besøke den vakre korskirken fra 1884, oppleve glasskunst og museum. Nedenfor fjellet Rødøyløva finner du det populære utfartsområdet Storsanden med lange, kritthvite strender.

Ting du bør få med deg i Rødøy

Fantastiske fjellformasjoner

Rødøyløva og Hestmannen ligger flott til i skipsleia og har i uminnelige tider vært kjennemerke for sjøfarende. Den majestetiske Rødøyløva er en av Kystriksveiens mest spektakulære topper, og er enkel å bestige. Rødøyløva kan nås fra Sandnessjøen på dagstur - se vårt turforslag. 

Opplev vakre Nordfjorden

Vakre Nordfjorden ligger innenfor Saltfjellet/Svartisen Nasjonalpark. Bli med på båttur inn fjorden hvor du kommer helt oppunder brearmene, ser sel og blir døpt i fossen “Nattmoråga”. Båtturen går regelmessig mandag, onsdag og fredag i sommersesongen fra Polarcamp (Hilstad camping). Mer informasjon og bestilling her.

Opplev Nordfjorden fra båt med Polarcamp Hilstad

Opplev Nordfjorden med Polarcamp Hilstad like ved Kilboghamn.

Overnatting i Rødøy

Click to activate