Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Norveg Rørvik
Credits
Norveg.
Photo: Waclaw Kusnierczyk
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kystbyen Rørvik og øyriket Vikna

Kystbyen Rørvik ligger vakkert til langs skipsleia og er kommunesenteret i Vikna. Her besøker du kystkultursenteret Norveg og stifter bekjentskap med kystens kultur og historie gjennom 10 000 år. 

Her begynner den enorme skjærgården som strekker seg videre nordover langs kysten. Ut i havet ligger det autentiske fiskeværet Sør-Gjæslingan som tidlig i forrige århundre var det største fiskeværet sør for Lofoten. 

En spennende måte å bli nærmere kjent med kysten, kulturen og historien er å besøke kystkultursenteret Norveg som ligger i Rørvik. Det unike bygget ble oppført i 2004 og ble tegnet av Gudmundur Jonsson arkitektkontor.

Når du kjører over Nærøysundbrua åpner landskapet seg opp og du blir møtt av kystbyen Rørvik. Videre vestover ligger et øyrike med flere tusen øyer. Ta gjerne en bil- eller sykkeltur ut mot Ytre Vikna og opplev småstedene og kystlandskapet. 
 
Gjør som mange lokale og gå en tur ned på kaia i Rørvik på kvelden. Da kommer både nord– og sørgående Hurtigrute inn til kai. Du kan gjerne gå om bord om du ønsker å ta skipene i nærmere øyesyn. 

Ting du bør få med deg i Rørvik og Vikna

Fortellerteater i Rørvik sentrum i sommersesongen

Bli med skikkelser fra «gamle dager» som tar deg med tilbake i historien.  Det populære fortellerteateret begynner på Norveg og du får en interessant og morsom tur i bryggemiljøet like ved, så vel som Berggården. I sommersesongen arrangeres fortellerteateret daglig. Se Kystriksveiens reisehåndbok for nærmere informasjon. 

Rørvik

Overnatting

Click to activate

Rørvik som base for utflukter

Rørvik er et utmerket sted å ha som base for ulike utflukter. Du reiser lett til bl.a. Norges Geologiske nasjonalmonument Leka (øy) med hurtigbåten MS Foldafjord. Kommer du til Leka uten egen bil har du enten muligheten for å leie sykkel eller benytte deg av et rimelig tilbud med taxi rundt øya. Sykkelutleie i Rørvik finner du hos Hansvik Sport i Rørvik.  

Booking og planlegging

Trenger du hjelp til å planlegge turen ?

Vil du legge inn Brønnøysund som en del av din Kystriksveien opplevelse kan du kontakte Kystriksveien eksperten på våre turplanleggingssider. Vi lager skreddersydde turforslag. Tjenesten er gratis forutsatt at du bestiller turen gjennom oss.

 

 

Transport til og fra Rørvik

Hurtigruta anløper Rørvik to ganger (sør og nordgående hurtigrute møtes i Rørvik på kvelden). Du kan reise med buss til Foldereid hvor du kan skifte buss og reise videre til Namsos og Steinkjer eller til Brønnøysund. Sjekk rutetidene i forhold til hvilke dag du skal reise på. Foldafjord (hurtigbåten mellom Namsos og Leka) stopper i Rørvik.   

Rørvik Lufthavn, Ryum, ligger 6,4 km fra Rørvik sentrum og betjenes av Widerøe Flyselskap.  Det går direkterute til Mo i Rana, Namsos og Trondheim fra/til Rørvik flere ganger daglig. 

Mer informasjon: 
Du finner mer informasjon i forbindelse med reisen med offentlig transport på disse stedene: