Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Lånan med Vega i bakgrunnen
Lånan med Vega i bakgrunnen.
Photo: Inge Ove Tysnes
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bli med oss ut i verdensarven

Det unike kulturlandskapet med ærfugltradisjonen var den viktigste grunnen til at Vegaøyan fikk verdensarvstatus i 2004. Derfor er det aller meste av verdensarvområdet lagt i øyriket utenfor hovedøya.
Men også de høye fjellene på sørsiden av Vega og våtmarksområdene nord på øya har fått status som verdensarv. Disse områdene gir innblikk i andre deler av den rike natur- og kulturhistorien i øyverdenen.
 

Vegaøyan ble innskrevet på Unescos verdensarvliste i 2004 med sitt unike kulturlandskap og ærfugltradisjon. Øyriket med sine 6.500 øyer og holmer, er Nord-Europas største gruntvannsområde , og er et eldorado for natur- og kulturinteresserte. Her kan du sykle, vandre, dykke og padle.

Etter en aktiv dag ute i naturen, fortjener du et fantastisk måltid. Ingenting er da bedre enn femretters opplevelse og lyse netter hos Vega Havhotell. 

Turistinformasjonen på Gladstad

Gladstad er kommunesenteret i Vega. Her finnes de vanligste servicetjenestene . Anbefaler å ta turen innom turistinformasjonen for å ta et dypdykk i Vegas tilbud. De leier bl.a. ut sykler, selger billetter til båtturene ut i øyene, billettutsalg for aktiviteter under Vegadagene og selger lokalproduserte suvenirer. 

Kirkøy Vega
Kirkøy på Vega.
Photo: Orsolya Haarberg
E-huset på Nes
E-huset på Nes.
Photo: Orsolya Haarberg
Nes på Vega
Nes på Vega.
Photo: Erlend Haarberg