Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Lånan med Vega i bakgrunnen
Lånan med Vega i bakgrunnen.
Photo: Inge Ove Tysnes
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bli med oss ut i verdensarven

Det unike kulturlandskapet med ærfugltradisjonen var den viktigste grunnen til at Vegaøyan fikk verdensarvstatus i 2004. Derfor er det aller meste av verdensarvområdet lagt i øyriket utenfor hovedøya.
Men også de høye fjellene på sørsiden av Vega og våtmarksområdene nord på øya har fått status som verdensarv. Disse områdene gir innblikk i andre deler av den rike natur- og kulturhistorien i øyverdenen.
 

Vegaøyan ble innskrevet på Unescos verdensarvliste i 2004 med sitt unike kulturlandskap og ærfugltradisjon. Øyriket med sine 6.500 øyer og holmer, er Nord-Europas største gruntvannsområde , og er et eldorado for natur- og kulturinteresserte. Her kan du sykle, vandre, dykke og padle.

Etter en aktiv dag ute i naturen, fortjener du et fantastisk måltid. Ingenting er da bedre enn femretters opplevelse og lyse netter hos Vega Havhotell. 

Turistinformasjonen på Gladstad

Gladstad er kommunesenteret i Vega. Her finnes de vanligste servicetjenestene . Anbefaler å ta turen innom turistinformasjonen for å ta et dypdykk i Vegas tilbud. De leier bl.a. ut sykler, selger billetter til båtturene ut i øyene, billettutsalg for aktiviteter under Vegadagene og selger lokalproduserte suvenirer. 

Kirkøy Vega
Kirkøy på Vega.
Photo: Orsolya Haarberg
E-huset på Nes
E-huset på Nes.
Photo: Orsolya Haarberg
Nes på Vega
Nes på Vega.
Photo: Erlend Haarberg