Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Vistnesstien Vevelstad
Vistnesstien Vevelstad.
Photo: Silje Lindberg
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Bergkunst og kaffebrenneri

På Vevelstad kan du oppleve 6000 år gammel bergkunsten på nært hold. Ved ferjeleiet Forvik kan du nyte en god kopp kaffe fra det lokale kaffebrenneriet på handelsstedet Forvik.

Helgeland Museum avdeling Vevelstad er et fint utgangspunkt for å orientere deg om den fantastiske og mangfoldige naturen og historien. Her kan du vandre langs Vistnesstien som er godt merket, og som går gjennom et helleristningsfelt fra tiden rundt 4000 år f.kr. 

Enda større og storslått natur finner du i den uberørte nasjonalparken Lomsdal – Visten, som også beskrives som det ”Forglemte landet”. Hit kommer du med båt eller ferje fra Forvik.

I folketall er Vevelstad en av Norges minste kommuner.  I sør ligger Brønnøysund og i nord Sandnessjøen. Tar du deg tid til å stoppe underveis, langs den 17 km lange veien, kan du oppleve Skulpturlandskap Nordland, en gårdskafè, et trivelig museum, bergkunst og et 300 år gammel handelssted med kaffebrenneri.

Attraksjoner, opplevelser og overnatting i Vevelstad

Flere severdigheter og opplevelser i Vevelstad

Skulpturlandskap Nordland er et kunstprosjekt hvor de fleste Nordlandskommunene har et kunstverk (gjerne av en internasjonal kunstner) plassert i sin kommune.  I Vevelstad er det…..
Når du kommer sørfra ligger kunstverket x km fra ferjeleiet Anndalsvåg.  Det er tilrettelagt med en rasteplass og kunstverket ligger noen meter opp i fjellsiden på høyre side.
 
Vistenfjorden og nasjonalparken:
Enten kan du ta ferje fra Forvik til Stokkvågen og kjøre inn mot Visten. Eller du kan ta hurtigbåt fra Forvik.  Sistnevnte kan også være en flott rundtur som du kan ta på visse dager.

Lomsdal – Visten Nasjonalpark.
Bønå i Vistenfjorden er et utgangspunkt for turer inn i nasjonalparken. Les info om nasjonalparken finner du på: (link).
 
En av Norges minste kommuner:
Det bor bare 503 mennesker i Vevelstad kommune, men i omfang er kommunen med over 500 km2 en av de største langs Kystriksveien.