Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Campaign
Partner

Sykkelpakke 3 dager med utgangspunkt i Brønnøysund

I denne sykkelpakken på 3 dager får dere oppleve to av Kystriksveien og Helgelands absolutte høydepunkter. Turen går til fjellet med hullet i, Torghatten, og verdensarvøya Vega. Velkommen til øyriket og øyhopping på Helgeland ! 

Turbeskrivelse:

Dag 1 og 3 kan byttes om avhengig av ankomst og avreise. Sykkelturen ut til Torghatten (beskrevet på dag 3) anbefales den dagen dere har best tid. Sett av minimum 4 timer til denne. 

Dag 1: Brønnøysund sentrum 30 km t/r

Du ankommer Brønnøysund og sjekker inn på Thon Hotell Brønnøysund, som er en syklist velkommen-bedrift. Sykler, sykkelkart, fergeruter, hjelm, lappesaker og sykkelveske - alt er pakket og klart til deg på hotellet.

Dagens anbefaling er å bli bedre kjent med nærområdet til småbyen Brønnøysund. Turen kan gå til Klubben som du har fin utsikt til Torghatten. Dette er et svært populært turområde. Etterpå kan du sykle gjennom den eldste delen av Brønnøysund og videre til Tilrem for å besøke Hildurs Urterarium. 

Om kvelden serveres en 3-retters middag på Thon Hotell Brønnøysund.

Dag 2: Vega fra ca. 40-50 km. t/r

Ta turen ut til verdensarvøya Vega for å oppleve et enestående natur- og kulturmiljø. Du kommer deg til Vega ved å ta hurtigbåten fra kaia i Brønnøysund sentrum eller at du sykler 15 km til Horn og tar fergen over. På Vega er det 100 km vei som går gjennom flatt terreng og fine veier. Vegaøyan Verdensarvområdet står oppført på UNESCOs verdersarvliste med sitt unike kulturlandskap og ærfugltradisjon. 

I den gamle fiskerihavna på Nes formidler E-Huset og verdensarvutstillingen historien om grunnlaget for statusen. Det finnes 16 merkede turløyper på Vega, så muligheten til å topptur er også tilstede. Stikk gjerne innom Nes Kafé for en pust i bakken og en snack. Retur til Brønnøysund på ettermiddagen med ferge eller hurtigbåt. 

Om kvelden serveres en 3-retters middag på Thon Hotell Brønnøysund.


Dag 3: Torghatten 35 km t/r

Torghatten er en av Norges kjente turistattraksjoner. Du passerer Brønnøysundbrua der du kan nyte en fantastisk utsikt over byen og Helgelandskysten. Når du har ankommet Torghatten anbefales å ta turen opp og gjennom hullet. Også her er utsikten fantastisk. Foretrekker du flatt terreng er det mulig å gå eller sykle rundt Torghatten (7km), eller et mer luftigere alternativ er å gå til topps. 
På hjemveien kan det anbefales å sykle til Norsk Havbrukssenter. De tilbyr guidet omvisning på et oppdrettsanlegg, som gir innblikk i norsk havbruksnæring. Resten av dagen gir muligheter til for eksempel shopping i sentrum av Brønnøysund. 

Om Brønnøysund

Brønnøysund er en liten idyllisk kystby helt sør på Helgelandskysten med et rikt kulturliv. Byen er et godt utgangspunkt for innholdsrike sykkelopplevelser som du garantert ikke vil angre på. Vi anbefaler å sykle til Torghatten og gå opp til selve Torghatthullet, ta en dagstur til verdesarvøya Vega, eller rett og slett gjøre deg kjent med selve småbyen Brønnøysund. Alt dette kan kombineres i løpet av en helg langs verdens vakreste kyst.

Turen inkluderer: 2 netter (fredag til søndag) på Thon Hotel Brønnøysund, frokost, sykkelleie (med hjelm, lappesaker, sykkelveske og kart), 3-retters middag (dag 1 og 2) og lunsjpakke (dag 2 og 3).

Ikke inkludert i prisen: Drikke, fergebilletter, omvisning/adgang til museer og aktiviteter.
Tilleg i prisen: Levering / henting av sykler på flyplassen i Brønnøysund (tilvalg ved bestilling).

Museer og Aktiviteter: Ta kontakt med de enkelte for priser og åpningstider:
- Norsk Havbrukssenter: +47 75 00 69 50
- E-huset: +47 75 11 01 00

Bestill online

Pakken inkluderer:

Overnatting - 2 netter (fredag til søndag) på Thon Hotel Brønnøysund, frokost.
Lunsjpakke dag 2 og 3.
3-retters middag dag 1 og 2
Sykkelutleie (med hjelm, lappesaker, sykkelveske og kart).

Pris:

2850,- per person i dobbeltrom.

Periode:

Weekendpakke fredag - søndag 1. mai - 30. september. 
Enkelte helger er opptatt grunnet arrangement.

Bestillingshjelp:

Har dere spørsmål eller trenger hjelp til å bestille, ta kontakt på 74 40 17 17, eller epost post@kystriksveien.no