Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Trøndelag Trøndelag OPPDAL

Bortistu Gjestegard

  • Bortistu Gjestegard, Storligrenda 25, Oppdal
  • +47 91556287
  •  /  km From You
Overview

Innerst i Storlidalen finner du eventyrlige Bortistu Gjestegard. Der veien tar slutt - og alt begynner. Garden er omkranset av ei fjellrekke du kan miste pusten av, her kan du skru tiden langt tilbake, og finne roen og bare nyte omgivelsene, og maten.

SØNDAGSKAFÈ
I Storlia er det åpen kafe hver søndag med kaker, songraut og vafler, kanelboller o.l. Inni mellom tilbys også varmmat.Vi deler på å ha åpent; oddetallsuker hos Bortistu, og i partallsuker hos naboen Storli Gard. Se etter plakat på parkeringsplassen om hvem av oss som har åpent. 

MIDDAG
All middag forhåndsbestilles på M: 915 56 287

GÅRDSUTSALG
Bortistu sin spesialitet er bassturøkte lammelår, fra lam beitet i selveste Trollheimen. Kjøttet er lettsaltet og røykt ved bruk av einer i Bortistus gamle røykehus, Bassto. Dette særegne huset er fra ca 1850. Leif Helmersen, som er far til dagens eier av gården Linda Mai, har utviklet ideen og metoden for å røyke lammelår i Bassto. Tidligere ble Bassto brukt til å tørke korn til brygging av maltøl. Prosessen med å røyke lammeår er rent håndverk, og er møysommelig utviklet for å oppnå en balansert, mild og unik røyksmak, aroma og mørhet. Oppskriften er en velholdt hemmelighet. Lammelår, sviskegrøt med byggryn, og kokkens flatbrød med sesamfrø får du også kjøpt i Bortistu. Bestill fra gårdsutsalget her:

 

Hit kommer du som ønsker å bo tettest på naturen, med et mylder av godt oppmerkede turstier både vinter og sommer. Hit har gjester funnet veien siden 1880-årene. Garden har vært i familiens eie det siste århundret, og kost og losji har stått sentralt siden da. 

Bortistu Gjestegard er ofte brukt til bryllup og andre små og store lag. Overnattingskapasiteten er på 72 sengeplasser fordelt på 28 rom og 2 hemser. Spiseplass til maks 110 personer i unike Fjøset. Gardens historie er formidlet i fotogalleriet og utstillingene rundt omkring i Bortistu og vertskapet tar deg gjerne med på en omvisning.

 

Hilsen alle oss i Bortistu


  • Last Updated:
  • Source: Trøndelag Reiseliv AS
Green Travel
The Bortistu Gjestegard has obtained certification for their environmental efforts by:
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages