Skip to main content
Unknown Component
civid: 585abd5d5b7cc076f3a3c6d8
name: plugins_common_social_share (widget)
Oppdal
TripAdvisor rating of 4.5

21

Bortistu Gjestegard

Bortistu_lammela°r_SmakavFjell
_MID2632
Bortisto
Bortistu
Bortistu
_MG_6594 kopi
Bortistu
IMG_1894

Innerst i Storlidalen finner du idylliske Bortistu Gjestegard, der veien tar slutt - og alt begynner. Siden slutten av 1800-tallet har det blitt tatt imot gjester som har søkt rekreasjon i de vakre fjellene, overnatting og god mat. Her er du velkommen til minnerike opplevelser i Trollheimen - i takt med naturen, fjellet og årstidene. 

Bortistu gjestegard er stolte bærere av en 130 år gammel tradisjon med varmt vertskap og gjestfrihet. Historien om Bortistu startet allerede i 1648, da fjellgarden ble etablert innerst i Storlidalen. Den dag i dag er det ikke bare overnatting gjestegarden byr på, men også en tradisjonsrik ramme for kurs og konferanse, bryllup, selskap og hytteutleie. Alltid med mulighet for å nyte Bortisus prisbelønnede, egenproduserte lokalmat. Du er velkommen til å overnatte, men også til å besøke Bortistu som dagsturgjest. 

Om sommeren serveres det smørbrød, vafler med sunndalsgraut, iskrem og ferske bakevarer i Bortistus kafé. Restauranten holder også åpent for alle dagsturister om sommeren. Det serveres husmannskost fra lokale råvarer, og menyen rullerer i forhold til hva som finnes lokalt. Bassturøkt lammelår er en spesialitet, og står oppført på menyen hele sommeren. 

Ønsker du og ditt følge å spise hos Bortistu, tar de imot fra 10-100 personer til middag og servering. Kommer man som en større gruppe er det en rekke menyer dere kan velge mellom - alle med et sterkt innslag av lokale produsenter og sesongbaserte råvarer fra området. Menyen kan også skreddersys til gjestenes ønsker, og selvfølgelig tilbys det egen barnemeny for små gjester mellom 3-12 år. 

GÅRDSUTSALG
Bortistu sin spesialitet er bassturøkte lammelår, fra lam beitet i selveste Trollheimen. Kjøttet er lettsaltet og røykt ved bruk av einer i Bortistus gamle røykehus, Bassto. Dette særegne huset er fra ca 1850. Leif Helmersen, som er far til dagens eier av gården Linda Mai, har utviklet ideen og metoden for å røyke lammelår i Bassto. Tidligere ble Bassto brukt til å tørke korn til brygging av maltøl. Prosessen med å røyke lammeår er rent håndverk, og er møysommelig utviklet for å oppnå en balansert, mild og unik røyksmak, aroma og mørhet. Oppskriften er en velholdt hemmelighet. Lammelår, sviskegrøt med byggryn, og kokkens flatbrød med sesamfrø får du også kjøpt i Bortistu.

Kilde: Trøndelag Reiseliv AS

Bortistu Gjestegard

Sider du nylig har besøkt