VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Trøndelag Trøndelag OPPDAL

Senk skuldrene hos Bortistu Gjestegard

  • Storligrenda 25, Oppdal
  • +47 91556287
  •  /  km From You
Overview

En drøy halvtimes kjøretur fra Oppdal i retning vest, med beliggenhet innerst i Storlidalen, finner du Bortistu Gjestegard. Garden er omkranset av ei fjellrekke du kan miste pusten av, her kan du skru tiden langt tilbake, og finne roen og bare nyte omgivelsene.

Hit kommer du som ønsker å bo tettest på naturen og historien. Bortistu Gjestegard ligger ved foten av fjellområdet Trollheimen, med et mylder av godt oppmerkede turstier både vinter og sommer. Hit har gjester funnet veien siden 1880-årene. Garden har vært i familiens eie det siste århundret, og kost og losji har stått sentralt siden da. 

Maten er laget med sjel og en god del lokale råvarer. Vår spesialitet er bassturøkte lammelår. Disse kan du også få kjøpt med deg hjem. Soverommene, som er fra ulike tidsepoker, har sjarm og sjel. Overnattingskapasiteten er 26 rom eller 70 sengeplasser, og spiseplass til maks 110 personer i unike Fjøset. Gardens unike historie er formidlet i fotogalleriet og utstillingene rundt omkring i Bortistu.

I tillegg til overnatting og mat for turgjesten, tilbyr de komplett opplegg for et godt og annerledes konferanseopphold.

 

HISTORISKE ØYEBLIKK I BORTISTU

Bortistu innerst i Storlidalen har ei spennende og interessant fortid, og vertskapet tar deg med på ei vandring rundt i vår gardshistoriske utstillinger på garden. På denne omvisningen får du et tett og personlig innblikk på gardens håndverk, sjølberging, skolegang, personligheter og samhold. Omvisningen besøker Innloftet fra 1648 og Blåstoggo med leketøyssamling fra 17-1800-tallet med klær fra tidlig 1900-tallet. Turen går videre til røykbassto der vi i dag røker vår spesialitet bassturøkt lammelår, smia med ildsted av kleberstein og blåsebelg i saueskinn, og snekkerloftet med blant annet hjemmelagde høvler. Turen gir et godt innblikk i hvordan livet på en fjellgard har forandret seg fra 1600-tallet til i dag. 

Omvisning, overnatting, frokost og 2-retters middag med bassturøkt lammelår.

Kr 1350 pr. person


Slapp av på Bortistu

Etter en sanselig tur i fjellet, er massasje for ryggen og føtter deilig og avslappende. Unn deg en stund, bare til deg selv, gi deg selv litt påfyll av lykke og velvære. Vi har Norges beste utsikt fra behandlingsrommet. Utenfor kan du skue utover Trollheimens vakre fjell, både Storsalen og Nonshøa. Når du senere på kvelden kryper under dyna i et av de historiske rommene i Gammelstoggo eller lener deg mot de lune tømmerveggene i Nystoggo, kan du kjenne på stillheten og roen som nettopp kjennetegner Bortistu.            

Klassisk massasje, overnatting, frokost og 2-retters middag med bassturøkt lammelår.

Kr 1630 pr. person

 

Prøve fiskelykken?

Har du lyst å prøve fiskelykken i Storlidalen? I både Ångardsvatnet og Dalsvatnet fisker du ørret av god kvalitet. Også i de mindre fjellvatna rundt forbi Bortistu er det ørret av høy kvalitet. Her fisker du best med oter og stang. Trenger du råd om fiskeplasser eller utstyr, gir kårkaillen i Bortistu, Leif, deg gjerne gode råd. Vi har fjellfiskeutstyr og kart inkludert i pakken, og om fiskelykken slår til, tilbereder gjerne kokken en forrett til middagen. 

Båt med el-motor eller årer, garn og redningsvester, kan leies hos en av våre samarbeidspartnere i dalen. Fiskekort kjøpes på nett eller lokalt på stedet.

Fiskeutstyr, overnatting, frokost og 2-retters middag med bassturøkt lammelår. 

Kr 1290 pr. Person

 


  • Last Updated:
  • Source: Trøndelag Reiseliv AS
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages