Skip to main content
Unknown Component
civid: 5c827ba037bdfdb80784db70
name: plugins_common_social_share (widget)

Verdal

TripAdvisor rating of 4

54

Vikingsommer på Stiklestad

Book

Lek som vikingene!

Opplevelser for hele familien
På middelaldergården Stiklastadir kan barna bli med på leike-slaget, dere kan skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes langhus; Stiklastadir. Bli med dyktige formidlere på omvisning og opplev historiske utstillinger og nyt et godt måltid i restauranten. 

Når du planlegger årets familieferie i Norge bør du sette av tid til noen timer eller mer på Stiklestad

Sommerprogrammet Vikingsommer på Stiklestad er fra 22.6 - 4.8 2024
Tir - Søn: 11 - 16. På mandager er kun utstillinger åpent

Informasjon om tidspunkter og dagsprogram kommer.

OM AKTIVITETENE

MIDDELALDERGÅRDEN STIKLASTADIR
Ute og inne på den mektige middelaldergården Stiklastadir er det full aktivitet med handverk, gårdsarbeid og barneleik. Her får store og små vikinger leke og utfordre seg i styrke, balanse og smidighet. Stiklestadformidlerne viser fram tradisjonelt handverk og deler mer enn gjerne kunnskap med deg. Bli med rundt og mat dyrene på gården, her treffer du både gris, sau og høns.

Langhuset
Du kan besøke vikingene inne i Gildehallen og boligdelen på Stiklastadir og du får høre historiene om tida før slaget. 

Gjesteloftet
På gjesteloftet, som er bygd etter middelalderens byggeskikk, kan du høre historiene om hvilke endringer slaget på Stiklestad førte til.

Leikeslaget
Her blir du med på bondehæren eller kongshæren sin side og kjemper som viking med sverd og skjold! Fra 5 år

Vikingleik
Lær å skyte me dpil og bue, kjør Torsvogna og leik i den den store pilegrimslabyrinten, og andre vikinginspirerte aktiviteter. Du får låne vikingklær, hjel, sverd og skjold til fotografering.

Rig-Sturla
Du fårhøre historien om trellen Rig-sturla som ordner klart til blotefest i gildehallen. Han er ille ute når Svartalven lokker han til å prøve høvdingens medaljong. Fra 5 år.

Mat dyrene
Du kan bli med å mate dyrene ved fjøset og stallen - både sau, gris og høns.

Hauglegging
Gravhauger er en viktig kilde for å forstå vikingtiden. Hvordan ble begravelsene utført, og hva er funnet i haugene? Vi simulerer begravelsen til en velstående person fra vikingtiden. Trenger vi frivillige? Våger du å bli hauglagt?

Vikingmat
Du får lære om mattradisjoner fra vikingtiden. Hva dyrket bonden? Inne i langhuset selges også mat, blant annet viking pølse og drikke..

FOLKEMUSEET
Folkemuseet på Stiklestad består av 30 bygninger fra 1600- til 1800-tallet. 
* Molåna Kafé: i finstuene av den ærverdige trønderlåna kan du kjøpe kaffe, kaker, vaffel, is og saft av vertsfolket kledd i tidsriktige klær.
* Leikefjøset og leikebutikken: Favorittstedet for barn med tredyr å leke med, samt mulighet for å prøve stylter og hoppe tau. Leikebutikken i stabburet på Molåntunet er åpen for fri lek.
* Bakeriet: Krambua i det gamle bakeriet tilbyr nostalgiske kremmerhus med drops.
* Ingvaldsengården: Snekkerverkstedet viser den digitale utstillingen Krakken, hvor gamle maskiner fortsatt fungerer og filmen viser hvordan bygningsvernhåndverker Håvard lager en kopi av den originale Ingvaldsen-krakken fra 1914.
* Badstua: I smia kan du se videoen "Badstue fra Åkran – på leit etter skogfinske tradisjoner i Verdal", hvor arkeolog Per Steinar og Kornelia leter etter spennende spor.

OMVISNINGER
Bli med guidene som forteller historien om helgenkongen og viser dere rundt på slagstedet. Egne omvisninger tilpasset barn. 

UTSTILLINGER
Tømmer og tidsreiser – 10 år med middelaldergården Stiklastadir
Helgenkongens historier – tusen år i Olavs fotspor
Stiklestad 1030
Ungdommens talerstol – Se meg! og Våken («Stiklestadsteinene»)

STIKLESTAD KIRKE
Historien forteller at kirka ble reist over stedet Olav Haraldsson ble drept i 1030. Åpen 11.00 – 18.00 (1. juli – 15. august)

KULTURHUSET:
Billettsalg, informasjon, utstillinger, Restaurant Skalden og hotellet Scandic Stiklestad.

Billettinformasjon
Inngang på Stiklastadir, folkemuseet og fortellinger, omvisning og utstillinger inngår i dagsbilletten som kan kjøpes i informasjonen på kultursenteret og i billettboden oppe på området.

Billettpriser:
Voksen Pris for 2024 kommer,-
Barn i følge med voksen: Gratis inngang.
Stiklestadkort: Gratis inngang

Scandic Stiklestad har også hotellpakker (overnatting på Scandic Stiklestad + dagsbillett Vikingsommer). Book på stiklestad.no eller ring 740 44200.
Her finner du informasjon om hotellpakken «Viking for en dag».

Last updated: 03/26/2024

Source: Innherred Reiseliv

Vikingsommer på Stiklestad

Book

Sider du nylig har besøkt