Skip to main content
Unknown Component
civid: 585abd5d5b7cc076f3a3c6d8
name: plugins_common_social_share (widget)

Oppdal

Vang gravfelt i Oppdal; One (wo)man spel

Book

Gravfeltet på Vang er Norges største gravfelt fra vikingetiden. Det er mange hemmeligheter og skjebner forbundet med Vang. Hvem egner seg vel bedre til å formidle vikinghistorien enn en viking som faktisk har levd i vikingtiden? Bli med på en annerledes omvisning med guide. Hun kan nemlig prate med de døde!

Sammen med vår viking (og guide); Frøydis den Snakkesalige blir du med på en kulturopplevelse hvor humor og personifisering blir brukt for å formidle historien og føre liv til noen av de 900 gravene på feltet.
Gravfeltet på Vang har en ukjent historie. Med sine 900 graver er det Norges største gravfelt fra vikingtid. Hvorfor ble det funnet flere sverd på dette gravfeltet som i kvalitet og utsmykning er blant de aller flotteste og beste som er funnet i Europa? Hvorfor er det samlet 900 graver på ett gravfelt når normalen var å gravlegge de døde hjemme på gårdene? Hvorfor er det gjort gravfunn her som stammer fra midtøsten? Hva gjorde Vang så spesielt? Gjennom en guidet tur på Vang gravfelt vil du takket være vår autentiske vikingguide dra hjem med et solid smil om munnen, og et godt innblikk i lokalhistorien og vikingenes levesett. Etter omvisningen er det mulighet til å prøve skyte med pil og bue!

Turen går langs gruslagte stier i et innbydende skogsområde. Ta med uteklær etter værmelding.
Omvisningen både på engelsk og norsk

Omvisning 8. juli - 5. august
Hver onsdag og lørdag
Norsk tale: kl 12.00
Engelsk tale: kl. 14.30
​​​​​​​Oppmøte: Vang gravfelt

Max 20 personer per omvisning. Book billetter på oppdalsafari.no.

Ellers på privat bestilling.

Varighet
Ca 1,5 time.

Last updated: 05/28/2023

Source: Trøndelag Reiseliv AS

Vang gravfelt i Oppdal; One (wo)man spel

Book

Sider du nylig har besøkt