VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Mat i Oppdal
Mat i Oppdal.
Photo: Sven-Erik Knoff/Bortistu gjestegard
Campaign
Partner

Påfyll

Lokalmat, kjapp hamburger, fjellsushi eller ordentlig sæterkost? Oppdal har lange og sterke mattradisjoner. Fjellfolk må spise godt!

Har du smakt lam fra Oppdal? Eller mandelpoteten? Hva med songraut og raffelkaku? Eller denne kanelsnurren alle prater om?

Du har mye gastronomisk å glede deg til ved et besøk i Oppdal. Her finnes et bredt utvalgt av spisesteder som serverer det du har lyst på etter en dag i fjellet. Lam fra Oppdal er en delikatesse i verdensklasse. Hver sommer slippes 45.000 sauer på beite i fjellområdene, og sauen blir hva den spiser. Et svært næringsrikt beite gir kjøttet smaken av fjell.

Mandelpoteten som dyrkes i Oppdal er sammenlignet med den fineste champagne. Under marginale vekstforhold, men likevel optimale for denne typen potet, gir en helt unik smak. Lammekjøtt med mandelpotet må du smake ved et besøk i Oppdal.

Oppdalinger er veldig glade i vaflene sine, eller raffelkaku på dialekt. Gjerne med en god porsjon sæterrømme i røra. Og selvfølgelig hører spesialiteten songraut til vaffelhjertene. Grøten som er laget med hovedingrediensene tålmodighet og kjærlighet til mattradisjonene.

Og hva er det med denne kanelsnurren? Jo, på det lokale stenovnsbakeriet serveres et bakverk som er blitt en attraksjon for Oppdal. For det første er den laget av norgesmesteren i baking, og for det andre er den uforglemmelig god.

Og frister det verken med lam eller songraut – da har Oppdals spisesteder en variert meny å tilby. Fjellfolk trenger tross alt mye god mat.

Your Recently Viewed Pages