Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Sommer i Oppdal Sommer i Oppdal
Sommer i Oppdal.
Photo: Martin I. Dalen
Campaign
Partner
Ad

Ferie til fjells

Sommeren i Oppdal byr på de beste opplevelsene. I møtet med moskusen, på toppen av et fjell, i et forfriskende bad, når du drar fisken på land eller sitter ved bålet og ser kveldssola sakte dukke ned bak fjellheimen.

I Oppdal er det vanskelig å kjede seg. Liker du å fylle sommeren med unike opplevelser, da bør du besøke fjellbygda. Den storslåtte og lett tilgjengelige naturen danner kulisser hvor du enkelt blir hovedpersonen. Oppdal strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord og har lange tradisjoner for å ta i mot sommergjester. Siden midten av 1800-tallet har folk reist til Oppdal for oppleve sommeren til fjells.

Den vidstrakte fjellheimen knyttes sammen av et mangfoldig stinett. Oppdal er Norges største sauekommune, og takket være 45.000 sauer på sommerbeite, finner du alltid en sti i nærheten av deg. Å tusle, gå, løpe, trille eller sykle langs en sti fører deg tett på naturen. I Oppdal har du et bredt spekter av turmuligheter å velge mellom. Det er ditt valg om du ønsker lang eller kort tur, i bratt eller slakt terreng.

Langs stien kan du også oppleve en spennende dyreverden. Det majestetiske urdyret moskusen holder til på Dovrefjell, det samme med den unike villreinstammen. Husk at du må opptre varsomt i møte med dyr. Du er gjest i deres rike.

Fjellheimen er evig. Folket i Oppdal har gjennom generasjoner tilpasset seg naturen, været og de skiftende årstidene. Et særegent kulturlandskap vitner om hvordan folket har lært seg å utnytte naturens ressurser. Fangsthytter, setertun og gamle dyretråkk gir verdifulle fjellopplevelser for deg som gjest.

Det er vanskelig å kjede seg i Oppdal. Et levende lokalsamfunn sørger for påfyll av god mat, spennende shopping og andre aktiviteter ute eller inne. Følg Visit Oppdal på Facebook eller Instagram for jevnlige oppdateringer på hva sommeren byr på i Oppdal.

Velkommen som gjest!

 • Med tog til Oppdal

  Med tog til Oppdal

  Dovrebanen fra Oslo, Oslo Lufthavn Gardermoen eller Trondheim stopper i Oppdal flere ganger daglig.

  Se nsb.no for togtilbud
 • Med bil til Oppdal

  Med bil til Oppdal

  Fra Oslo og Trondheim kjører du E6 til Oppdal. Fra Molde og Sunndalsøra følger du Rv70.

 • Med fly til Oppdal

  Med fly til Oppdal

  Trondheim Lufthavn Værnes ligger omtrent 150 kilometer fra Oppdal. Fra flyplassen kan du ta buss eller tog til Oppdal.

  Trondheim lufthavn Værnes
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad