VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Kjerringkjelen i Oppdal
Kjerringkjelen i Oppdal.
Photo: Visit Oppdal
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En tur barna garantert vil sette pris på

I Vekveselva vest for Oppdal sentrum ligger en stor jettegryte som er et flott turmål for de aller minste. For større barn eller voksne kan den danne utgangspunktet for turer til lengre turmål i området. 
Turen til Kjerringkjelen er ikke lang. Fra parkeringsplassen snor stien seg fin og tydelig gjennom en trolsk skog. Forventningene øker når elveområdet åpner seg og Kjerringkjelen kommer til syne. 

Ved lav vannstand er det fullt mulig å ta seg helt inn i jettegryta. Vi garanterer at barna vil fascineres av elveformasjonen, og spørsmålene om hvorfor jettegryta heter Kjerringkjelen vil nok komme. Her finnes det flere gode versjoner. En av dem knytter seg til at det var tre kjerringer som dro dit da de var lei av mannfolka hjemme. En annen er at sanda i jettegryta ble brukt av husmødre til lagringsplass for poteter. Den andre som fenger kanskje de minste mest, men som ikke knytter seg opp til selve navnet, er at det er formasjonen til rumpa til et troll som satte seg fast i elva. 

Andre turer med samme utgangspunkt: Ved Haugset kan du fortsette turen. Fortsett da bak fjøset og opp grindråket. Husk å lukke grindene! I lia ovenfor gården finnes det flere stier og tumleplasser. I området finner du også Stensesbruna, Vålåstadhåmmåren og Vangshøa. Turbeskrivelse på outtt.no/oppdal 

Til P-plass: Fra Oppdal sentrum følger du R70 vestover ca 6 km. Ta av til høyre skiltet Nerskogvegen. Kjør ca. 500 m, ta inn til høyre igjen på Stensesvegen. Følg grusveien ca. 1,5 km. Her kan du parkere på P-plassen ved Haugset gård, øst for Vekveselva. Husk Vipps! Du er nå på privat eiendom, bruk derfor sunn fornuft - ikke parker slik at du hindrer ferdsel gjennom gårdstunet. Det er heller ikke tillatt å parkere foran redskapshuset eller fjøset.

invalid widget [plugins_dtn_ad] []
Your Recently Viewed Pages
invalid widget [plugins_dtn_ad] []
invalid widget [plugins_dtn_ad] []
invalid widget [plugins_dtn_ad] []