VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Eksperttips til fisking i Oppdal

Fiske i Oppdal
Fiske i Oppdal.
Photo: Erik Gunnar Fagerhaug

Besøker du Oppdal bør du ta med deg fiskestanga. Det trenger likevel ikke å være så enkelt å vite hvor det er størst mulighet for å få napp på kroken. Eksperten Erik Gunnar Fagerhaug gir deg sine beste tips.

1. Kaldvellsjøen

2,5 timer lang anmarsj fra Kongsvoll mot vest, innover Stroplsjødalen. Kaldvellsjøen er et flott fiskevann med fin ørretbestand. Ta med slukatang fluestang eller oter. Markfiske i bekken er mulig.  Vær oppmerksom på at det er moskus i området,spesielt på vestsida. Om telting sett teltet oppe på ryggen mot vannet så moskusen kan passere fritt bak. Fiskekort i Opdal jæger- og fiskarlag. Fåes kjøpt hos Inatur.no eller sportsbutikker,inkl. Kongsvold fjeldstue.

Fiske i Kaldvellsjøen i Oppdal

Det er gode muligheter for å få stor ørret i Kaldvellsjøen.

2. Elgsjøen

Flott fiskevann sørøst for Oppdal. Kjør opp Vinstradalen fra Driva inn mot Vetlevonin. Det tar litt over en time å gå inn til Elgsjøen. Dette er ett av Oppdals beste fiskevann, her kan du bruke oter, fluestang eller markstang i innløpselven om fisket er vanskelig i den store sjøen. Det er mulighet for å leie Opdal Jæger- og fiskarlags hytte,samt båt med garnfiske her. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no, sportsforretninger i Oppdal, Kongsvoll eller Dalholen bensinstasjon i Folldal.

3. Driva

Elva som snor seg fra gjennom hele Drivdalen og helt ned til Sunndal kommune. Driva var på 1960-tallet Norges tredje beste laks- og sjøørret elv, men er i dag stengt med sperre i Sunndalen grunnet parasitten gyrodactylus salaris. Likevel er det flotte muligheter for å ta stor elveørret her. Om du får en sjøørret på kroken så må du etter beste evne sette den tilbake i elva. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no og sportsforretningene i Oppdal.

Fiske i Driva i Oppdal

Stangfiske i elva Driva. Får du fisk er det fint om du setter den tilbake i elva.

4. Skarvatnet

Isfiske er en populær aktivitet i flere vann i Oppdal. Skarvatnet har en flott bestand med ørret og røye, og her kan du fiske både sommer og vinter. Vatnet ligger nordvest for Oppdal, følg Nerskogsveien for å komme hit. Fiskekort Oppdal Bygdealmenning, Inatur.no og sportsforretningene i Oppdal.

5. Orkelsjøen/Vesleorkelsjøen/Unndalsvatnet

På en dagstur har du muligheten til å besøke alle disse fiskevannene. Dette er legendariske vann med flott fisk. Det er muligheter for å leie hytter fra Oppdal Bygdealmenning ved disse tre vannene, hvilket er en fordel om man ønsker båt og garnfiske. Fiskekort kjøpes hos Oppdal Bygdealmenning, Inatur.no og sportsforretninger i Oppdal. Alle de tre vatnene ligger øst for Oppdal. Fra Oppdal sentrum følger du Orkelsjøvegen. Orkelsjøen er det nærmeste med ca. 30 minutters kjøretid.

6. Stroppla/Kaldvella

Hele strekningen med de elvene fra Kongsvoll til turisthytta Reinheim kan by på flott fiske. Ta turen langs dette fantastiske vassdraget som ligger midt i Dovrefjell. Prøv spinner, mark eller flue. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no, Opdal Jæger- og fiskarlag, Kongsvold fjeldstue eller sportsforretninger i Oppdal, samt Dalholen bensinstasjon i Folldal. 

Fiske i Stropla i Oppdal

Fantastisk elvefiske i Stropla i Oppdal.

7. Gjevilvassosen

Lett tilgjengelig og idyllisk fiskeplass ved Gjevilvatnet. Fra Oppdal sentrum følg RV 70 vestover mot Festa, og ta av til Gjevilvasshytta. Parker ved osen av Gjevilvatnet. Her kan du både få ørret og røye ved elveosen. Meget stor sjanse for fangst både for voksne og barn, slik er denne plassen et mekka for barnefamilier. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no, Oppdal Bygdealmenning, sportsforretninger i Oppdal, samt Gjevilvasshytta.

Fiske ved Gjevilvatnet i Oppdal

Fisking i osen av Gjevilvatnet er spennende for både voksne og barn.
Eksperten

Erik Gunnar Fagerhaug kjenner fiskeplassene i Oppdal bedre enn de aller fleste. I flere tiår har han vært ivrig fisker, samtidig som han har drevet egen sportsbutikk med stort utvalg av fiskeutstyr. 

Han er leder i fiskeutvalget i Opdal Jæger- og fiskarlag

Det er enkelt å kjøpe seg fiskekort på Inatur til alle fiskeområdene i Oppdal. Barn under 16 år fisker gratis i Oppdal. 

Your Recently Viewed Pages