Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Trekanten i Trollheimen Trekanten i Trollheimen Trekanten i Trollheimen
Trekanten i Trollheimen Trekanten i Trollheimen
Trekanten i Trollheimen.
Photo: Oddveig Torve
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

En av Norges flotteste fjellturer

Triangelet i Trollheimen er selve klassikeren av fjellturer, og blir stadig mer populær. 

 

Det er ikke uten grunn at Trekanten i Trollheimen kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Turen går i storslagen natur mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta. 

Trekanten er fin å starte opp både fra Gjevilvasshytta og Jøldalshytta, men kan også startes fra Trollheimshytta. Fineste start på en slik tur får du ved å dra inn til første hytta om ettermiddagen og overnatte der før første dagstappe. Turen egner seg for fjellvante og spreke barn fra 10 - 12 års alder. 

Første etappe går til Jøldalshytta og er en fin dagstur gjennom de østlige, slakere delene av Trollheimen. Neste dag går vi videre til Trollheimshytta. Her er det tre alternative merkaruter: “Normalruta” over Geithetta, ruta gjennom Svartådalen og ruta over Trollhettas tre topper. Turen fra Trollheimshytta tilbake til Gjevilvasshytta over Mellomfjell er en av de mest varierte rutene i Trollheimen med spektakulære utsiktspunkter underveis. Total lengde vil variere etter rutealternativene, men Trekanten er ca. 60 kilometer lang. 

Trollheimen byr på spennende fjellformasjoner. Her ved Kamtjønninj – på tur til eller fra Trollheimshytta.
Les mer om Trekanten i Trollheimen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad