Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Kulturtilbud i Oppdal Kulturtilbud i Oppdal Kulturtilbud i Oppdal
Kulturtilbud i Oppdal Kulturtilbud i Oppdal
Fjellkultur i Oppdal.
Photo: Martin I. Dalnen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Oppdal er mer enn bare fjell

Kulturen i Oppdal er tuftet på stolte tradisjoner, videreført og inspirert av et innovativt og nysgjerrig lokalsamfunn. Som gjest vil du kunne oppleve et rikholdig kulturtilbud. 

Kulturen i Oppdal spenner seg fra vikinger til moderne teater. Fra tømmerhus, skiferindustri og robuste fjellfolk – til store konsertnavn og spennende kunst. Kulturen i Oppdal knytter folket sammen. Om du er oppdaling eller gjest.

Storstua Oppdal kulturhus presenterer alltid et spennende program. Daglige kinoforestillinger, jevnlige konserter, teater eller andre forestillinger fra scena, et populært folkebibliotek og et kunstgalleri. Gjennom hele året tiltrekker Oppdal kulturhus et stort antall publikum for kulturelt påfyll.

Oppdalsmuseet er et rikholdig bygdemuseum som ligger i naturskjønne omgivelser like ved Oppdal sentrum. Med et stort antall tømmerhus fremstår området som et unikt miljø fra slutten av 1500-tallet og fram mot midten av 1900-tallet. Er åpent for publikum gjennom hele sommerhalvåret.

Gravfeltet på Vang er Norges, og ett av Nord-Europas største gravfelt fra jernalderen. Gravfeltet består av over 900 gravhauger som ligger konsentrert i et lett tilgjengelig og enestående kulturlandskapsmiljø. Det er gjort en rekke funn av internasjonal interesse, og gravfeltet fremstår som en unik fornminnepark av uvanlig format.

En vandring langs pilegrimleden i Oppdal byr på varierte og rike natur- og kulturopplevelser. Over sju mil strekker den seg fra Dovrefjell i sør til kommunegrensa til Rennebu i nord. Vandringsleden går over høgfjell, gjennom trange daler og åpne landskap, gjennom grender og forbi gårdstun.

Tradisjonell sæterdrift kan du også oppleve i Oppdal. Uvssætra i Dindalen er både en fin tur og en kulturell opplevelse. Bli kjent med husdyra og smak på rømmen de produserer på den idylliske sætra. 

Kunstutstillinger, festivaler og landhandleri. Sommeren er travel for den som vil oppleve kulturelt påfyll i Oppdal. La Visit Oppdal guide deg til de beste opplevelsene. 

 

Ad
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad