Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Heisåpning i Oppdal skisenter
Oppdal skisenter_åpning.
Photo: Martine Hårstad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sesongskiftene i Oppdal er raske. En lang og fin høstsesong avløses plutselig av vinter – i november.

 

Fine vinterforhold med stadig påfyll av snø, gir travle dager til alle skientusiaster i fjellbygda. Oppdater deg på siste løypestatus og Visit Oppdal sine anbefalinger for skiturer:

ALPINT

25.november åpnet alpinanlegget Vangslia i Oppdal for sesongen. Det er ingen tvil om at det har mange gledet seg til. Med hjelp av både kunstsnø og de siste ukers snøfall, var ei solid åpning sikret. Midtløypa og Pomaløypa var klare til åpningsdagen. 

Nå forsetter de ansatte i Oppdal skiheiser produksjonen av kunstsnø for å kunne utvide tilbudet ytterligere i Vangslia. Derfor holdes alpinanlegget stengt i midtuke for å kunne fokusere på kunstsnøproduksjonen. I Stølen og Hovden er også arbeidet med å produsere snø, i full gang. 

Se mer på Oppdal skisenter sine nettsider. 

TOPPTUR

Topptur i november i Oppdal

I Oppdal er det rekordtidlige forhold for toppturfolket. De høytliggende områdene som Storlidalen og Skaret, byr nå på gode muligheter for den som vil teste toppturskia. Vi har valgt ut to anbefalte turer, begge ved navn Nonshøa:

Nonshøa - Skaret 1213 moh.

En kort og lett tur med leken nedkjøring, hvor det også ofte legger seg store mengder snø. Legg et smart og trygt rutevalg. For mer info se Outtt Oppdal.

Nonshøa - Storlidalen 1532 moh.

En sikker vinner tidlig på sesongen. På denne Nonshøa får du en ordentlig følelse av høyfjellskjøring. Med sine 950 høydemeter får du en knallstart på vinteren! Vil du vite mer om turen, sjekk UT.no.

Sjekk alltid skredvarslingstjenesten Varsom.no før du legger ut på topptur!

LANGRENN

Langrenn i Oppdal

I Oppdal har vi tidlig i sesongen et bredt langrennstilbud. Om du vil ha ei kjapp treningsøkt, en trivelig familietur eller ei ordentlig fjellopplevelse. Siste status på åpne løyper får du her. 

Storlidalen

En snøsikker plass i Oppdal, hvor nordvesten gir store mengder snø. Dette gir gode forutsetninger for et tidlig langrennstilbud i Storlidalen. I dag er det kjørt ei ca. 7 kilometer lang løype innover mot, og langs Tovatna. Her får du en tur i hjertet av Trollheimen, hvor nærheten til majestetiske fjell gjør skiopplevelsen komplett. Les mer om denne turen på Outtt Oppdal.

Skaret

Et av de mest populære langrennsområdene i Oppdal. Den 7,5 kilometer lange løypa fra Grøtsætra skianlegg, åpnet forrige helg, og er svært godt besøkt. I fint og slakt høyfjellsterreng går løypa på vestsida av Skarvatnet, og helt til toppen av Høgst Skaret (enden av Skarvatnet). Enkelte, korte partier har noe dårligere kvalitet i påvente av mer snø, likevel gode forhold til å være tidlig i sesongen. For mer info sjekk ut Outtt.no.

Du kan velge å starte både ved Grøtsætra eller Skaret p-plass (begge mot p-avgift). Fra sistnevnte startpunkt er løypedistansen 5 km.

Oppdal skistadion

Den nye skistadion like ved Oppdal sentrum åpnet allerede 4. november ved hjelp av kunstsnøproduksjon. Siden har det kommet påfyll i form av natursnø, noe som sikrer en fullgod løypetrasé på ca. 2 km. Lysløypa sørger også for at du kan droppe hodelykta på kveldstid. Det tråkkes spor hver eneste dag frem mot jul. Kåsen er en lett tilgjengelig treningsarena, for den som vil mest mulig ut av økta.

 

Langrenn i Kåsen

 

Hold deg oppdatert på sesongstarten i Oppdal

Følg Visit Oppdal sin Facebook og Instagram, for siste status på vinterforholdene. 

For oppdaterte langrennsløyper se Skisporet

Planlegg vinteren, la deg inspirere av turportalen Outtt Oppdal.

Trenger du overnatting? 

Mat og drikke i Oppdal

 

Your Recently Viewed Pages