Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Skikjøring med barn i Oppdal

Gøy for barna i Oppdal skisenter
PLAY VIDEO
Gøy for barna i Oppdal skisenter.
Photo: Visit Oppdal

Oppdal skisenter har 4 fjell, 15 skiheiser og 35 nedfarter. Altså ei temmelig stor lekegrind for den som liker å kjøre på ski. Visit Oppdal har fått den profilerte frikjøreren og småbarnsfaren Eirik Finseth til å komme sine beste tips for barn i skiheisen. Følger du disse, blir det garantert gøy både for store og små skikjørere. 

Eirik er småbarnsfar til Matteo (6) og Kaspian (3), og det blir mye tid i skiheisen med de to sønnene. Vangslia er et fint utgangspunkt for nybegynnere, med vennlige og varierte bakker. Og ikke minst trekkplasteret terrengparken. Eirik anbefaler likevel å utforske større deler av Oppdal skisenter, og kommer med følgende tips for å få gjøre dagen optimal for hele familien:

 

 

1. Barnebakken i Vangslia

En fin bakke å begynne med for alle barn. Nytt av året er elementer i løypa som små rails og hopp, tunnel og dyr. I barnebakken finnes det ikke så mange andre tullinger, det er derfor trygt å kjøre med ungene her. Vikingskogen på østsida av barnebakken, gir morsomme utfordringer for viderekommende barn.

Ferdighetsnivå: Delvis bleietørr, kakao bør ikke være langt unna.

Eirik Finseth, barnetips i skiheisen

Eirik Finseth drar gjerne med hele familien i skiheisen. Familiebildet i stolheisen med Kaspian (2 år,t.v.), kona Heidi og eldstesønn Matteo (6 år).

2. Terrengparken i Vangslia

Det er ingen tvil om parken er fluepapiret som alle barn tiltrekkes av. Den ligger i trygg nærhet, og dermed god synlighet fra heisen (dermed tvinges vi foreldre til å måtte teste våre skills). Parken byr på det meste som er gøy; hopp og rails i ulike størrelser.

Ferdighetsnivå: Masing om hettegenser i bakken - som de store gutta har.

3. Vestsida av Vangslia

Når stolheisen Håkerekspressen er i drift, åpner det seg nye muligheter på vestsida av Vangslia. Både selve løypa, men også skogsområdene på begge side av denne, byr på leken skikjøring. Ei hemmelighet jeg kan avsløre her er selve adkomsten; parker nederst i Vangslia, og kryss jordet på nedsida av hyttefeltet. Da unngår du å bli svett i busserullen før ski.

Ferdighetsnivå: Mor og far begynner å bli femte hjulet på vogna.

4. Solo parkkjøring

Når barna begynner å bli relativt trygg på heiskjøring, kan vi voksne begynne å tenke litt på seg selv igjen. Sett sneipen igjen i parken, ta t-kroken helt til topps i Vangslia, og kjør (forhåpentligvis) pudder på vestsida, før du svinger innom parken og ser hvordan det står til med junioren.

Ferdighetsnivå: Masing om GoPro.

5. Frikjøring

Når barna begynner å bli ordentlig god på ski, tar dere turen over til Ådalen. Her vil jeg anbefale å kjøre Ådalsfjeset. Fin, men trygg frikjøring som garantert vil utfordre hele familien. Kjøring her forutsetter at barna er relativt selvgående, da det ikke er varmestue for å spise eller hvile seg. For å avslutte dagen, ville jeg tatt med gjengen og kjørt bekkedalen ned mot elva Skjørdøla. Men vær oppmerksom – her er det fort at skikjøring går over til isbading, og det vil dere helst ikke.

Ferdighetsnivå: Når foreldre må bestille time til kiropraktor etter en skidag med junior.

 

LES EIRIK FINSETH SINE BESTE TIPS TIL FRIKJØRING I OPPDAL. 

SE KOMPLETT PÅSKEPROGRAM I OPPDAL. 

Fire fjell – ett skianlegg

Les mer om:

Heisområdene i Oppdal

Løypekart

Barneområder

Ekspertens heistips

Skal du teste pudderføre? Sjekk alltid skredfaren på varsom.no før du drar på ski!

Your Recently Viewed Pages